Twist goed van start in de zaal

• 11-11-2015

KORFBAL - De korfballers van S.C. Twist zijn het zaalseizoen goed begonnen. Afgelopen zaterdag werd er op het nippertje gewonnen in de stadsderby tegen KV Vlaardingen en maandag werd er afgerekend met eersteklasser DES in de bekercompetitie.

Twist ging in de kraker tegen Vlaardingen goed van start en liep via 4-0 snel uit naar 9-2 na twintig minuten. De ploeg van Robert Boomstra leek dus een gemakkelijke avond te hebben maar niks bleek minder waar. Voor rust kwam Vlaardingen al snel dichterbij en werd de marge verkleind tot drie punten verschil. In de twee helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Vlaardingen maakte gelijk en kwam vervolgens zelfs op voorsprong. Twist liet echter zien dat het meer ervaring heeft in de tweede klasse en kon de achterstand in de laatste twee minuten nog ombuigen in een 17-16 overwinning.

Twee dagen later stond het achttal uit Vlaardingen West alweer binnen de lijnen. Ditmaal in de eerste ronde van de Zuid-Holland Korfbal Cup. Twist speelde een perfecte wedstrijd tegen DES uit Delft. Tegen de eersteklasser kwam Twist goed uit de startblokken en wist de voorsprong de gehele wedstrijd vast te houden. Uiteindelijk blies de scheidsrechter af bij een stand van 15-11.

Door de overwinning zal Twist meeloten voor de wedstrijden in de tweede ronde. Deze wedstrijd zal half december gespeeld worden. Eerst wacht in de competitie aanstaande zaterdag Maassluis, dat net als Twist de eerste competitiewedstrijd winnend wist af te sluiten. De wedstrijd begint om 15.20 in Maassluis.