Twist 1 toont veerkracht

• 14-01-2018
KORFBAL - Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen de nummer 1 (Twist) en de nummer 2 (OZC) op het programma. Na de verloren partij van vorige week hadden de Vlaardingers wat recht te zetten. De eerste de beste aanval was meteen raak 1-0. Hierna leek wel of de zenuwen parten gingen spelen bij Twist want in de volgende tien minuten liep OZC uit naar 2-7. Daarna ging het echter weer gelijk op en na twintig minuten stond er 4-9 op het scorebord. Hierna rechtte Twist de rug en wist in de resterende tien minuten vijf keer te scoren en hield OZC van het scoren af. De rust werd bereikt met een 9-9 stand.

Na de rust deed Twist er nog een schepje bovenop en liet het massaal toegestroomde publiek zien waartoe ze in staat zijn en binnen vijf minuten hadden de Vlaardingers een voorsprong van twee punten 12-10. Hierna volgde nogmaals een sterke tien minuten en liep Twist gestaagd uit naar 19-12. De laatste tien minuten scoorde beide ploegen nog een paar keer en werd de eindstand bereikt bij 21-18. Al met al een zwaar bevochten maar verdiende overwinning die door het hele team is behaald. De sterkte punten waren deze wedstrijd de veerkracht, inzet en ook dat alle spelers wisten te scoren.