Tweede VV Ramon de Rond Toernooi groot succes

07-06-2016 Sport Redactie

VLAARDINGEN - De tweede editie van het vvRdR toernooi was kort samengevat gewoon weer een enorm succes. De Vrienden van Ramon maakten er in samenwerking met sc Victoria’04 weer een prachtige dag van.  

Na een korte toespraak van voorzitter Meindert Jongenengel waarin hij, omringd door alle 27 teams, het belang van dit evenement aangaf in de strijd tegen kanker en in het bijzonder kanker bij kinderen, kon het toernooi van start. Wethouder Arnout Hoekstra verrichtte de aftrap samen met Kick en Linda (zoon en vrouw van Ramon). 

Over het toernooi kunnen we kort zijn; wat een goede sfeer, wat een leuke teams, geen onvertogen woord onderling en leuke vriendschappelijke wedstrijdjes. Niveauverschil onderling deed er niet toe, meedoen, plezier en saamhorigheid is wat telde. 

Het enige dat afbreuk deed aan deze heerlijke zonnige dag, was een enorme onweersbui aan het einde van de middag. Die maakte helaas een abrupt einde aan het toernooi. Door de enorme regenval gepaard gaande met onweer was het onverantwoord om het toernooi uit te spelen. De organisatie moest improviseren en heeft aan de hand van de gespeelde wedstrijden en behaalde punten/doelsaldo, de Flyers uiteindelijk tot winnaar van het toernooi gebombardeerd. 

Gedurende de dag waren er naast de wedstrijden ook andere hele leuke activiteiten. Voor de kinderen was er een apart kidsplein opgezet. De hele dag konden kinderen spelen op springkussens, een waterglijbaan, zij konden popcorn eten, slushpuppies drinken en nog veel meer. Aan alle teams en bezoek was ook gedacht, er was door de organisatie voldoende voedsel en drankjes geregeld. 

Dit jaar was er een tweede evenement in het programma als intermezzo toegevoegd. Deze editie had een penalty bokaal waar van ieder team een afgevaardigde aan deze competitie mee mocht doen. Met medewerking van keepers Brian Struijs en Roy Spierings was het een spannende afvalrace. Uiteindelijk is Team Vieze verdiend winnaar geworden. 

Rond 20.00 uur werden de prijzen verdeeld en zijn er verschillende dankwoorden gesproken. Na deze formaliteiten is de feestavond ingezet. Het is nog lang gezellig geweest in de Broekpolder, maar rond 01.00 uur  zijn uiteindelijk de laatste mensen op huis aangegaan. 

De aan het toernooi verbonden veiling loopt overigens nog steeds. Je kunt dus nog bieden op onder meer een gesigneerd Feyenoord-shirt van Dirk Kuyt en een door alle PSV-spelers gesigneerd Champions League shirt. Kijk eens op de website of facebook. Bieden kan tot en met zaterdag 11 juni. De opbrengst is uiteraard voor KiKa!