Tweede verliespartij op rij voor Twist

• 05-10-2015
KORFBAL - De korfballers van S.C. Twist zijn er het afgelopen weekend niet in geslaagd te winnen van CKC Maassluis. Na een spannende wedstrijd (7-7 met rust) eindigde de wedstrijd in 12-13 voor de gasten uit Maassluis.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Maassluis één punt voorsprong op de ranglijst. De winnaar van de wedstrijd zou de aansluiting houden bij koploper ONDO. Twist startte de wedstrijd zowel aanvallend als verdedigend goed en zat de gehele eerste helft aan de goede kant van de score. Toch was het Maassluis dat net voor de rust nog de gelijkmaker maakte.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid en moest Twist in de achtervolging. Twist speelde zeker niet slecht, maar scoorde te weinig om weg te lopen bij de gasten uit Maassluis. Na de 7-8 van Maassluis werd er telkens om en om gescoord. Twist scoorde in de tweede helft vijf keer de gelijkmaker, maar kon nooit de voorsprong pakken. Op het laatste doelpunt van Maassluis had Twist geen antwoord meer, waardoor de thuisploeg met lege handen stond.

Ten opzichte van vorige week speelde de ploeg van Robert Boomstra beter, echter beloonde de ploeg zichzelf niet. Volgende week staat alweer de laatste veldwedstrijd op het programma. Tegen Kinderdijk moet Twist de derde plaats voor zich opeisen. De wedstrijd begint om 15.30 uur.