Turnsters Leonidas grossieren in medailles!

08-04-2018 Sport Redactie

TURNEN - Al een aantal jaar zitten de prestaties van de turnsters van Leonidas-Dovido in de lift. Inmiddels tellen de verschillende selectiegroepen meer dan 50 leden en komen de turnsters van de vereniging leuk mee op rayon-, regio- en ook een enkeling zelfs weer op landelijk niveau!  

Op 7 april stonden in Naaldwijk de jaarlijkse toestelkampioenschappen op het programma voor de derde divisie en de vierde divisie bovenbouw en in Sommelsdijk deden drie turnsters mee aan het Turn2Win toernooi. Een mooi moment voor de turnsters om nog eenmaal hun oefeningen te laten zien, maar ook een mooi moment voor de vereniging om te kijken of de vele turnsters allemaal goed mee kunnen komen. 

In Naaldwijk stonden in de eerste ronde maar liefst twaalf turnsters aan de start. Instappers Esmee Boekkooi en Sarah Vogel haalden het erepodium net niet, maar lieten een gigantische vooruitgang zien. Ook jeugdturnster Luna Ruijs eindigde op haar toestellen helaas steeds nét buiten het podium, mede door de concurrentie uit de eigen vereniging: Juliette Nuijttens werd hier tweede op balk. Lara Ouhlous mocht naar voren komen voor brons op sprong en balk en zilver op vloer en Julia Oorthuis won brons op vloer, zilver op sprong en goud op balk! Bij de instappers mocht Zarah Hondema naar huis met brons op balk na een gelukte radslag. Filijne Kal won brons op vloer en Livia Berveling was de allerbeste op brug. Nina Zwamborn, Manouck vd Plaat en Meinke Pons kwamen alledrie  in actie op hun drie favoriete toestellen wat uitte in goede resultaten! Nina turnde een volledige brugoefening door zonder stops. Manouck turnde drie hele mooie sprongen en behaalde daarmee het podium en Meinke liet op vloer zien dat ze nu al klaar is voor volgend jaar! Meinke behaalde uiteindelijk brons op sprong en zilver op vloer. Manouck goud op sprong en brons op vloer. Nina goud op brug en zilver op sprong.  

In ronde twee stonden er met negen turnsters weer veel deelnemers voor Leonidas-Dovido op de wedstrijdvloer en ook hier werd knap gescoord. Isis Scholte en Kayra Tuncel konden het podium bijna ruiken en moesten genoegen nemen met een vierde plek op respectievelijk brug en sprong/vloer. Laurence vd Plaat turnde zich met een mooie brugoefening naar het brons en Contessa Herkul mocht na een gelukte flikflak op vloer daar ook het brons in ontvangst nemen. Evy vd Sar was onverslaanbaar en liet op alle drie haar onderdelen de concurrentie achter zich en won goud op zowel sprong, balk als vloer. De bovenbouwturnsters Janneke vd Weerd, Madeleine Mocnik, Florien Nuijttens en Padmé Broekmans kwamen ook in actie. Voor Florien was het helaas op het laatste moment nog even stressen omdat er een fout zat in haar toestellen. Ze moest uitkomen op sprong in plaats van brug. Ze pakte het heel goed op een haalde op sprong zelfs een medaille! Madeleine liet zien de afgelopen periode technisch erg vooruit te zijn gegaan. Janneke loopt al langere tijd met een blessure en heeft op het laatste moment besloten sprong niet te doen. Wel liet zij op vloer en balk twee nette oefeningen zien. Padmé turnde een hele nette brug en sprong, bij het laatste toestel behaalde zij een mooie tweede plaats. Janneke viel helaas net buiten het podium, Florien haalde brons op sprong, zilver op balk en goud op vloer. Madeleine haalde goud op balk en brons op vloer. 

In de laatste ronde was het de beurt aan Lynn Kruithof, Britt Biesheuvel, Noa Schuchhard, Ola Hoekstra en Mira Beckers. Mira turnde een sterke oefening op balk zonder vallen. Dit uitte zich in een hele mooie zilveren medaille. Britt heeft laten zien de afgelopen periode erg vooruit te zijn gegaan in haar afwerking van haar elementen zij haalde met een hele sterke brugoefening een 1e plaats. Lynn turnde een hele goede vloer en behaalde daarmee een zilveren medaille. Ola liet een hele sterke balk oefening zien zonder vallen en grote fouten en behaalde hiermee de 3e plaats op balk en daarnaast ook nog een gouden medaille op sprong. Noa viel met balk, brug en sprong naast het podium maar turnde weer haar handstanddoorrol op een wedstrijd! Sienna Huibers is helaas uitgevallen door vervelende rugblessure. 

Kortom: de selectie van Leonidas is niet alleen heel groot, maar ook in de breedte zit het goed met maar liefst drieëndertig gewonnen medailles verdeeld over 19 turnsters (12 goud, 9 zilver en 12 brons). Op 21 april is het de beurt aan de rest van de turnsters om hopelijk net zo’n mooi visitekaartje af te geven! 

In Sommelsdijk begon de laatste ronde om 16.00 uur. In deze ronde voor recreanten junioren niveau D4, de Leonidas-Dovido turnsters. Ze begonnen op vloer. Voor de wedstrijd namen ze eerst de oefeningen nog even door. De meiden turnde een strakke oefening en dat werd beloond met hoge cijfers. Daarna sprong, die ook goed ging met voor alle drie mooie overslagen over de kast. Daarna de brug, Dianthe gleed met inturnen van de hoge ligger, maar tijdens de wedstrijd ging het bij alle drie netjes en goed. Het laatste toestel (de balk) was wel erg moeilijk met allemaal nieuwe pasjes en de koprol en handstrand of zweefstand. Ze bleven alle drie mooi op de balk staan. Alle drie de turnsters behaalde het podium. Lauryn v Oostrom 53.70 goud, Aniek Vuyk 47.20 zilver en Dianthe Paalvast, 46.15 brons.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date