Turnsters Leonidas grossieren in medailles

09-04-2017 Sport Hugo Sluimer

TURNEN - Op zaterdag 8 april werden in de turnhal Eminent in Naaldwijk de eerste van de twee toestelfinales gehouden. De hoogste niveaus uit het Rayon Delfland mochten dit weekend het spits afbijten.

Voor Leonidas-Dovido verschenen 19 turnsters aan de start, een aantal waar de vereniging ontzettend trots op is. Na het vertrek van verschillende turnsters bijna vijf jaar geleden besloten het bestuur en de leiding om alles op alles te zetten om het turnen op nationaal niveau weer vanaf nagenoeg nul weer op te bouwen. Er werd actief gescout en de leiding deed er alles aan om weer richting het oude niveau te komen. Nu, bijna vijf jaar later was het een kleine domper dat de nationale wedstrijden niet werden gehaald door blessures, ziekte, het missen van onderdelen of een onwijs zware poule, maar het gaf wel de mogelijkheid om de rest van het seizoen verder te trainen om de basis in de breedte te verbeteren met hulp van trainster Bianca Mulder. Iedere training gingen de turnsters moe maar voldaan naar huis en de verbetering werd zichtbaar. De TUCO kwam als mooi meetmoment om te kijken waar we nu staan.

Op balk was Leonidas-Dovido oppermachtig. In elke categorie waar de vereniging aan mee deed werd het goud mee naar huis genomen. Florien Nuijttens, Janneke vd Weerd, Evy vd Sar en Juliette Nuijttens gingen met goud naar Vlaardingen, waar Marit Edo en Julia Oorthuis het zilver pakten. Meinke Pons, Manouck vd Plaat en Lara Ouhlous hadden andere doelen op balk met een moeilijkere oefening. Zij lieten allemaal de moeilijke arabier op balk zien. Lara was veruit de jongste turnster die dit element liet zien. Manouck liet op balk zelfs drie nieuwe, moeilijke onderdelen zien.

Ook op de andere onderdelen scoorden de turnsters goed. Evy vd Sar haalde naast goud op balk ook goud op brug en brons op vloer en Juliette Nuijttens naast haar goud op balk ook brons op vloer. Julia Oorthuis legde naast haar balkzilver ook beslag op zilver op vloer en brug. Luna Ruijs nam het goud mee op brug met een vloeiende oefening en Meinke Pons turnde een moeilijke vloeroefening met nieuwe elementen uit op vloer en kreeg de gouden medaille omgehangen.

Op sprong, sprong Manouck vd Plaat naar de eerste plek en Nina Zwamborn naar het zilver. Lara Ouhlous lag op schema voor een medaille op haar favoriete toestel sprong maar moest haar wedstrijd na een val met inspringen van haar schroef helaas staken. Bij de bovenbouw won Ola maar liefst drie medailles: goud op sprong en brons op brug en vloer. Ook Noa wist met goud op brug een medaille in de wacht te slepen. Lynn haalde met een onwijs nette en stabiele oefening zilver op brug. Goed om te zien was ook de teamspirit binnen de groep turnsters, die allemaal met elkaar mee leefden.

In totaal nam Leonidas-Dovido 19 medailles mee naar Vlaardingen, verdeeld over 13 turnsters. Enkele turnsters vielen helaas nog eens nét buiten de medailles met vierde en vijfde plaatsen. Een prachtige prestatie !Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date