Turnsters Leonidas Dovido grossieren in medailles

08-04-2019 Sport Redactie

TURNEN - Zaterdag 6 april waren er toestelkampioenschappen in Naaldwijk waaraan de turnsters van Leonidas Dovido uit Vlaardingen meededen. Alle deelnemers mochten van tevoren drie toestellen kiezen. In ronde 1 werden al veel prijzen gewonnen. Livia Berveling werd 1e op balk en 1e op vloer, Filijne Kal 2e op vloer en 1e op brug, Reyshalin Giel 2e op balk, 3e op vloer en 3e op brug. Marleen vd Boogert werd 2e op brug, Fleur v Fessum 1e op sprong en Sophie Wijzenbroek werd 3e op brug. Ook Esmee Boekkooi, Nikki Dijksma, Sophie Kornaat, Aimee Verkiel en Cezanne Gelderblom hebben erg hun best gedaan maar helaas geen prijs gewonnen.

In ronde 2 werd Jasmijn Tetteroo 2e op sprong en Amy de Krieger 3e op sprong. Lara Ouhlous werd 3e op sprong en 2e op brug, Juliette Nuijtens 1e op brug en 3e op balk, Julia Oorthuis 2e op brug en 3e op balk en Luna Ruijs 2e op vloer. Lisa de Jong en Julieta Heijboer hebben vielen hier net buiten de prijzen. Na ronde 3 werd Laurènce van der Plaat 2e op balk en 1e op sprong, Marit Udo werd 1e op vloer, Sila Schenkenberg 3e op brug, Dianne Hamersma 1e op balk, Madeleine Mocknik 1e op sprong en 1e op vloer, Manouck van der Plaat 2e op balk, Jaylinn ’t Hart 1e op vloer en Lynn van Vliet 1e op brug, 3e op sprong en 3e op vloer. Isis Scholte, Mira Beckers en Nina Zwamborn deden erg hun best maar eindigden net naast het podium.

In ronde 4 was het de beurt aan de laatste groep. Elana de Wit werd 2e op vloer, Padme Broekmans 2e op balk en Noa Schuchhard 2e op brug en 3e op sprong. Rozemarijn Vroom en Florien Nuijtens kwamen net iets tekort voor een podiumplek.

 

Ook vond op 6 april in Leusden de halve finale NK turnen plaats voor de turnsters van de 3e divisie, waaraan een aantal Leonidas turnsters meedeed. Als eerst startte er Evy van der Sar haar halve finale op het toestel balk, helaas haalde ze met een foutje bij haar boogje niet een maximale score. Ze vervolgde haar wedstrijd op vloer, waar ze een prima oefening turnde. Ook op brug en sprong turnde Evy een foutloze oefening waardoor ze op een mooie 16e plaats eindigde, helaas net te weinig voor een plaats in de finale. Na deze wedstrijd is Evy nog naar Naaldwijk geweest om nog mee te kunnen doen met de toestelfinale. Dit leverde voor haar nog een 1e plaats op brug en een 1e plaats op balk op.

In ronde 3 was het de beurt aan Meinke Pons om haar halve finale te turnen. Meinke Startte haar wedstrijd op brug, waar ze haar oefening op brug in de trainingen altijd foutloos turnt, turnde ze op haar wedstrijd helaas een foutje. Op balk turnde ze een hele stabiele oefening inclusief haar boogje salto als afsprong, ook op vloer en sprong liet ze twee foutloze oefeningen zien. Hiermee eindigde ze op een nette 18e plaats, maar kwam hiermee tekort voor een plek in de finale.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date