Turnsters Dynamiek grossieren in medailles bij wedstrijden

03-12-2019 Sport Noa Schuchhard

TURNEN - Voor de 2de en 3de divisie turnsters van VG Dynamiek was de aftrap van het turnseizoen afgelopen weekend in Breda. Het TTBC toernooi in Breda is altijd een hele mooie generale voor de komende regionale en landelijke wedstrijden en ook de allereerste wedstrijd samen en onder de nieuwe naam: Dynamiek!

Zaterdag mochten de senior turnsters het spits afbijten. Iris van der Weijde bij de senioren 2de divisie begon het seizoen extreem goed. Zij was op elk toestel uiterst stabiel en pakte goud op zowel het toestel Balk en Brug en brons op het toestel Vloer. Ondanks dat het een toestelwedstrijd betrof, was het wel heel positief om te zien dat het puntentotaal over 4 toestellen op 47.100 uitkwam wat een extreem goede positie is om het seizoen zo mee in te gaan.

Op de andere baan waren de 3de divisie senioren in actie. Deze dames waren toch wel behoorlijk gespannen. Roos Nagtegaal kwam voor het eerst na 1,5 jaar weer aan de start na een vervelende blessure afgelopen seizoen, maar liet behoorlijke groei zien. Balk was het struikelblok voor de dames helaas. Liselot van den Boogert pakte het zilver op Sprong. Mira Beckers het zilver op Brug en brons op Balk, Kim van der Touw het goud op Sprong en brons op Vloer.

Zondag was het de beurt aan de Jeugd en de Junioren 3de divisie. Ook hier waren de dames geen vriendjes met de Balk, behalve Evy van der Sar die de zilveren medaille voor Balk in ontvangst nam maar ook het goud op Vloer! Op het toestel sprong pakte Resa van Berghe het goud en Lara Ouhlous het zilver. Lara turnde ook een super brug oefening en nam hier ook het Goud nog mee naar Vlaardingen. De overige meiden Ebony Bosveld, Marit van der Velden, Meinke Pons, Luna Ruijs, Juliette Nuyttens en Ivory Bosveld wonnen helaas geen medaille.

Een zeer tevreden start van het seizoen voor Dynamiek met 13 medailles voor de club! De komende weken is het nog hard werken om de puntjes op de i te zetten voor de Regiowedstrijden van start gaan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date