Categorieën

Service

Turnster Iris van der Weijde bij de top !

Turnster Iris van der Weijde bij de top !
Sport

Turnster Iris van der Weijde bij de top !

  • Redactie
  • 31-05-2016
  • Sport
Turnster Iris van der Weijde bij de top !

Vorig jaar pas weer begonnen met trainen en nu bij de besten !

TURNEN - Afgelopen zaterdag was het bondskampioenschap Turnen 2de divisie in Waalwijk. De 36 beste turnsters van Nederland streden voor een zo hoog mogelijke klassering. Het feit dat je als turnster hier staat is al een geweldige prestatie te noemen. De 2de divisie is momenteel de hoogste haalbare divisie voor het turnen in Vlaardingen. Hierboven volgt de 1ste divisie en topsport welke qua trainingsuren en accommodatie voor de club uit Vlaardingen niet haalbaar is.

Iris van der Weijde kwam voor Triade in actie in de laatste wedstrijd bij de senioren. Zij is, na een jaar gestopt te zijn met turnen, in September 2015 weer gestart met de trainingen. Als eerstejaars senior, een jonkie nog dus, waren de verwachtingen aan het begin van het seizoen niet hoog gespannen. Het voornaamste doel voor dit jaar was haar wedstrijdprogramma uitbreiden, vooral genieten van de competitie en de trainingen, en zien hoever we konden komen. Dat ze uiteindelijk zich plaatste voor deze Finale was een leuke verrassing en een beloning voor haar motivatie en het harde werken.

Ze startte de wedstrijd op vloer met een geweldige uitstraling, echter wel wat kleine foutjes die ze op de halve finale niet maakte. Het toestel sprong volgde hierna, ze herpakte zich hier en hoewel ze helaas nog niet haar nieuwe sprong, de Yurchenko, kon laten zien, zette ze hier een hele mooie 12.000 neer. Halverwege de wedstrijd en op naar het toestel brug. Hier maakte ze in de halve finale een kolossale fout door het toestel vroegtijdig te moeten verlaten, echter nu liep de oefening perfect en zette het 6de cijfer (11.200) neer. Als laatste naar balk en ze hield haar zenuwen onder bedwang, een prachtige oefening die haar 11.450 opleverde, het 7de cijfer.

De eerste 10 turnsters plaatsten zich voor de AHOY Cup waar de turnsters tezamen met de top van Nederland mogen turnen en dat is net niet gehaald. Vooraf gemikt op een plaats in de middenmoot, heeft Iris hier in Waalwijk een geweldige prestatie neer gezet door als 11de van Nederland te eindigen.

Tegelijkertijd met Iris turnde in de andere baan bij de Junioren Isa Hartman. Isa traint elke woensdag met Triade mee en komt uit voor KDO Sport Hellevoetsluis. Isa liet in de wedstrijd 2 nieuwe elementen zien, een Tsukahara op sprong en anderhalve schroef op vloer, en beide met succes. Isa behaalde op de Finale een 22ste plaats.

Aanstaande weekend volgt de laatste competitie voor de club, de Haagse Bosan Cup.