Trefpunt sluit 2014 af met veel activiteiten

22-12-2014 Sport Redactie

VLAARDINGEN - In de opmaat naar het Jubileumjaar 2015, Trefpunt bestaat dan 50 jaar, is 2014 afgesloten met het inmiddels traditionele ballonschermen. De schermers hebben daarbij een gekleurde ballon bovenop het masker. De bedoeling is de ballon van je tegenstander kapot te steken. Het levert een hilarisch spektakel op. Heeft niet echt veel met de schermsport te maken, maar wordt door de schermers, junioren én senioren, desondanks met veel plezier gedaan. 

Ook waren er tegen het einde van het jaar bij de vereniging examens in het kader van het Brassardsysteem. In dat systeem worden zes stadia onderscheiden waarvoor een soort lintjes worden gegeven. Vergelijkbaar met judo hebben die onderscheidingen verschillende kleuren: geel, rood, blauw, groen, bruin en oranje. Omdat het systeem nog maar kort bestaat werden bij Trefpunt alleen examens afgenomen voor geel en rood. Alle examinandi, ook hier junioren én senioren, kregen het begeerde lintje uitgereikt. 

Tot slot was er de laatste avond van de schermcursus voor beginners. In tien lessen werden de cursisten de eerste beginselen van de schermsport bijgebracht. Op deze laatste avond kregen de cursisten de gelegenheid het geleerde in praktijk te brengen in een onderling toernooi. De leeftijdsverschillen waren groot. Toch hadden de senioren af en toe moeite met het enthousiasme van de jongere schermers. Alle deelnemers ontvingen een oorkonde wegens het volgen van de lessen. Ook mogen ze in de maand januari gratis aan de reguliere trainingen van Trefpunt meedoen. 

Het Jubileumjaar 2015 wordt officieel geopend met een receptie op zaterdag 7 maart in Kade40 in Vlaardingen. Maar op zondag 4 januari a.s. is er al een open wedstrijd: het Oliebollentoernooi in de Spelhal van de Lijnbaan. De prijsuitreiking geschiedt door Bas Verwijlen, internationaal bekend schermer. Na afloop is er een meet&greet met hem. Een en ander wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam, Vlaardingen e.o.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date