Categorieën

Service

Trefpunt organiseert twee schermtoernooien

Trefpunt organiseert twee schermtoernooien
Sport

Trefpunt organiseert twee schermtoernooien

  • Redactie
  • 13-04-2015
  • Sport
Trefpunt organiseert twee schermtoernooien

SCHERMEN - Op 12 april heeft Schermvereniging Trefpunt Vlaardingen voor de 29ste maal het Lentedegentoernooi en het negendiende Schelvispekeltoernooi (sabel) georganiseerd. Dit jaar moest het net iets beter en mooier worden dan normaal aangezien de vereniging dit jaar vijftig jaar bestaat. Dus mooiere prijzen en een hapje en een drankje na afloop. 

Ton van Tricht en Cees Mulder, beiden Trefpuntschermers op sabel, kwamen goed door de voorrondes en gaven hun voorsprong ook tijdens de eliminatierondes niet meer weg. Het werd in de slotfase erg spannend, maar uiteindelijk wist Ton eerste te worden door met 15 tegen 14 van Cees te winnen. 

Dat de voorrondes niet altijd zaligmakend zijn bewees Trefpunter Krijn Sta; in de voorrondes nog op de vijfde plek maar door te winnen van Theo Kloosterman (ook Trefpunt)  werd hij uiteindelijk derde. Daarmee waren alle drie de plaatsen op het ereschavot sabel voor Trefpunters. 

Bij degen heren ging het zeker voor de heren iets moeizamer. Na de voorrondes kon alleen Jeroen van der Velde voor Trefpunt de top drie bereiken. Gelukkig ging het tijdens de eliminaties een stuk beter en wist Mikkel Suijker zich op te vechten tot derde. Jeroen van de Velde moest net als in de voorrondes in Ross Austen, een Australische schermer, zijn meerdere erkennen en werd tweede. 

Bij degen dames eindigden de voorrondes voor Trefpunt weer wel heel goed. Mady Hogenboom werd zelfs eerste, maar wat zo goed afloopt bij eerder genoemde eliminatierondes pakte hier iets minder uit. Tijdens de eliminatie moest ze Ynet van der Veen, een zeer goede schermster uit Rotterdam, toch echt voor laten gaan. Daarmee werd Mady uiteindelijk tweede.