Topprestaties turnsters Leonidas Dovido

• Redactie
  • 17-04-2016

TURNEN - De afgelopen 3 weken hebben de recreatie- en selectieturnsters en turners van Leonidas-Dovido weer diverse wedstrijden in verschillende categorieën en niveaus in het eigen rayon geturnd.

Op 2 april turnde een groot groep recreanten hun jaarlijkse individuele wedstrijd. Dit jaar werd deze wedstrijd georganiseerd in De Lier. In totaal turnde 7 LD turners en 55 turnsters mee aan de meerkamp. Ook turnde 46 LD turnsters mee aan de ringen. Zij namen totaal 9 gouden (Brandom Onderdelinden, Lotte Huijsdens, Snabnam Radmanesh, Ilani Kalis, Lotte Snel, Noa Sunbal, Lieke den Hollander, Marit Udo en Maressa Sta), 6 zilveren en 12 bronzen medailles mee naar huis.

Op zondag 3 april werd in Zoetermeer de tweede Jong talenten wedstrijd gehouden. Leonidas-Dovido was hierbij aanwezig met 6 turnsters. In de eerste ronde startte de voorinstappers Elys van Dijk, Amy de Krieger, Laurence van der plaat en Sanne Pruntel. De turnsters hebben laten zien wat ze konden, dit werd voor Amy en Elys beloont met een finale plaats. Op zaterdag 7 mei mogen ze voor de laatste keer dit jaar laten zien wat ze kunnen ! In de tweede ronde was het de beurt aan de mini’s Filijne Kal en Livia Berveling. Helaas plaatste beide zich niet. Filijne werd 18e en Livia is geëindigd op een mooie 23e plaats.

Op zaterdag 9 april en 16 april werden de Toestelkampioenschappen van het rayon Delfland in Naaldwijk georganiseerd. Dit jaar een nieuwe opzet met één meerkamp wedstrijd, waarna de turnsters zich konden inschrijven voor 3 toestelfinales. Tijdens de beide toestelfinales van het Rayon lieten de turnsters van Leonidas-Dovido weer zien dat zij tot de besten van de regio behoren. In totaal werd er op 9 april door LD op 49 toestellen gestreden om de titel Toestelkampioen Rayon Delfland. Hierbij werden 6 gouden, 2 zilveren en 8 bronzen medailles gewonnen. Gini Leidelmeier, Annika van Dongen, Elena de Wit en Judith Sluimer werden in hun categorie kampioen op vloer. Gini werd ook kampioen op balk en Rozemarijn Vroom werd dit op sprong.

Ook op zaterdag 16 april een groot LD deelnemers veld. De wedstrijd op het hoogste niveau binnen het Rayon leverde voor de vereniging maar liefst zeven kampioenen op in de eerste ronde. In de categorie pupil 1 N3/N2 was Leonidas-Dovido oppermachtig. Julia behaalde op al haar drie toestellen (brug, balk, vloer) de gouden medaille, op sprong was het Lara die het goud meenam. Juliette won op balk het zilver en op vloer was naast Julia het complete podium voor Leonidas-Dovido met zilver voor Luna en brons voor Juliette. Bij de pupillen 2 N3/N2 scoorde Demi de hoogste score en dus goud op brug en balk. Op vloer werd zij tweede. Meinke turnde stabiel op balk naar het zilver en op vloer kreeg ze de bronzen medaille omgehangen met als enige van de hele wedstrijd een knappe flikflak streksalto. Ook Manouck wist met brons op sprong knap een medaille te veroveren in deze categorie. Louise en Nina haalden mede door onze eigen sterke turnsters het podium net niet, maar lieten beiden mooi turnen zien met veel plusjes. Jeugd 1 N3 Mira turnde haar boogje op balk keurig tot stand en werd verdiend tweede. Op vloer kroonde zij zich tot onze laatste kampioen van de eerste ronde.

In de tweede ronde ging het prijzenfestijn voor Leonidas-Dovido verder. Op het toestel vloer behaalde Aleksandra Hoekstra de bronzen medaille. Ook behaalde zij op het toestel brug de zilveren medaille. Waarbij Florien Nuyttens knap 3e is geworden met een bronzen medaille. Bij het toestel sprong was het deelnemersveld net te sterk voor Guusje Verbaarschot en Lynn Kruithof, zij behaalden net geen medaille met beiden een 4e plaats. Het toestel brug ging voor Lynn Kruithof iets beter, want hier behaalde zij knap de 3e plaats. Padmé Broekmans heeft laten zien dat zij gegroeid is op het toestel vloer en greep hier met een 4e plaats net naast een medaille. Guusje Verbaarschot heeft met een zeer mooie balk oefening het goud veroverd. Voor Britt Biesheuvel was het deelnemersveld net te sterk en behaalde het podium net niet, maar zij heeft wel mooi geturnd en nieuwe onderdelen laten zien.

Kortom, het visitekaartje van Leonidas-Dovido is in het rayon weer afgegeven. In totaal turnden de Leonidas-Dovido turnsters in de 2 wedstrijden op 97 onderdelen. Dit leverde 14 Toestelkampioenen op met een prachtige gouden medaille. Verder werden er totaal nog 8 zilveren en 14 bronzen medailles mee terug naar Vlaardingen genomen.

Het volgende weekend turnt Leonidas Dovido verder van huis de halve finale Turnen dames in Wieringerwerf. Hierbij zullen Demi Molenaar, Julia Oorthuis en Luna Ruijs proberen om een finale plaats te bemachtigen.