Tien keer eremetaal voor masters ZVVS

15-05-2023 Sport Redactie

VLAARDINGEN - De zwemmers hoefden dit keer niet, zoals afgelopen februari, helemaal naar Heerenveen om hun gevecht met het water te leveren. De Amerena in Amersfoort was 4 tot en met 7 mei de plek waar de lange banen gezwommen moesten worden. Ondank de afwezigheid van enkele grote namen van ZVVS, lukte het toch tien keer het podium te behalen.

Willem Putter haalde de meeste medialles op: vijf keer zilver, maar gelukkig ook een keer goud op de 100 meter rugcrawl. Een eerste plaats was er ook voor Conny Boer-Buys op de 200 meter vrije slag door haar concurrente meer dan 4 seconden voor te blijven. Irene van der Laan haalde zilver op de langste afstand, de 1500 meter vrije slag. Bas van den Nouwelant werd tweede van Nederland op zijn specialiteit, de 50 meter vrije slag. Als spectaculaire afsluiter was er de 4x50 vrije slag estafette met René de Jong, Jeroen Hoeksel, Bram Piederiet en Bas van den Nouwelant. Ook zij haalden de tweede plaats.

Bijzonder is ook dat een vader en dochter aan dezelfde Nederlandse kampioenschappen kunnen deelnemen: Gertjan en Marielle van der Vaart. Zij haalden het podium net niet. Maar de hele masterafdeling van Zwemvereniging Vlaardingen Schiedam kijkt terug op een geslaagd evenement.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date