SVV - Victoria'04 halverwege gestaakt

• Arie Noordhoek
  • 21-10-2018
VOETBAL - De regioderby tussen het Schiedamse SVV en het Vlaardingse Victoria'04 is halverwege de wedstrijd gestaakt. De Schiedammers keerden zich massaal tegen de scheidsrechter en hadden zoveel commentaar op zijn beslissingen dat de man het raadzaam vond de wedstrijd voortijdig te beeindigen. Victoria'04 ging op dat moment met 0-3 aan de leiding.

De helft die wel werd gespeeld was matig en rommelig. De derby kende veel onderbrekingen door het wisselen van shirts aan de kant van SVV, vele blessurebehandelingen en commentaar op de leiding. Victoria’04 ging de strijd aan met een aantal wijzigingen in de formatie door de afwezigheid van Donny van Balen (blessure), Nailey Girigorie (schorsing) en Glenn de Visser (werk). Vanaf de aftrap ontwikkelde zich een gelijk opgaand duel. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Victoria’04 steeds meer vat op het spel van SVV. In de omschakeling bleek de Schiedamse formatie wel gevaarlijk bij enkele plaagstoten. Doelman Cliff Westdijk wist door tijdig uit zijn doel te komen treffers te voorkomen.

Victoria’04 zocht waar mogelijk de aanval. In de twintigste minuut werd een vrije trap van Jordi de Kimpe verlengd, waarna Bob Planken met de knie de bal in het SVV-doel werkte: 0-1. Kort hierna veroverde Ahmet Alp de bal op de linkervleugel en wist zijn directe tegenstander uit te kappen om vervolgens droog uit te halen: 0-2. SVV trachtte de aansluitingstreffer te forceren, maar slaagde hierin niet. Dit wekte kennelijk veel frustratie op, die werd afgereageerd op de beslissingen van de scheidsrechter. Victoria’04 hield het hoofd koel en bleef de bal rond spelen. In een rommelige fase werd de bal half hoog in het doelgebied van SVV gespeeld. Hierop reageerde Ahmet Alp attent door met een atletische omhaal de bal achter de verraste doelman van SVV te plaatsen: 0-3.

Door de vele aantijgingen aan zijn adres vond de scheidsrechter het niet meer raadzaam om het duel te hervatten en staakte de wedstrijd in de rust.