Succesvol NJJK korte baan voor zwemmers ZVVS

• Redactie
  • 18-12-2017
ZWEMMEN - Het weekend van 15, 16, 17 december stond in het teken van Het NJJK (Nederlands Junior en Jeugd Kampioenschap) korte baan. 7 zwemmers en zwemsters van de Vlaardings/Schiedamse vereniging ZVVS hadden zich weten te kwalificeren voor deze wedstrijd en zijn samen met hun trainer Marc Catsburg vertrokken naar het Pieter van de Hoogeband zwemstadion in Eindhoven. In totaal werden er door deze 7 sporters 48 verschillende afstanden gezwommen en werden er 10 gouden, 5 zilveren en 6 bronzen medailles veroverd.

Anna van Droffelaar was gedurende het hele toernooi super in vorm en zorgde naast haar 10 gouden en 2 zilveren medailles ook nog voor 2x een verbetering van het Nederlands record voor meisjes 13 jaar. Op de 200 m schoolslag wist ze dit te bereiken met een tijd van 2.38.81 en op de 50 m vrije slag was 26.19 voldoende voor een nieuw Nederlands record.

Jill Nai Chung Tong wist voor het eerst op een NJJK 1 zilveren medaille op de 50 m schoolslag en 2 bronzen medailles op de 100 en 200 m schoolslag bij elkaar te zwemmen.

Sophia van Droffelaar had er enorm veel zin en ook zij presteerde bijzonder goed tijdens dit toernooi. Zij behaalde 2 bronzen medailles op de 200 en de 400 m vrije slag. “Ik vond het vooral heel erg leuk om met al mijn zwemvriendinnen hier in Eindhoven te zijn”.

De schoolslagspecialist bij de jongens Wesley Zulver wist 2 zilveren medailles op de 50 en 100 m schoolslag te veroveren en daarnaast behaalde hij ook nog een 3e plaats op de 200 m schoolslag, wat goed was voor een bronzen medaille.

Nurlaylah Kartosentiko wist een bronzen medaille te veroveren op haar favoriete afstand de 50 m vlinderslag.

Naast al deze prachtige podiumplaatsen zijn er ook veel persoonlijke records gesneuveld en is het voor de meeste zwemmers een mooi toernooi geweest, waar men met veel plezier aan terug mag denken. Voor een aantal zwemmers kwam dit toernooi iets te vroeg in het seizoen. Jelle Bon: “het was niet helemaal mijn weekend, maar ik ga me vooral nu focussen op het NJJK lange baan, juni volgend jaar. Daar heb ik nu al zin in. “

Trainer Marc Catsburg kijkt terug op een goed toernooi en is supertrots op alle zwemmers. “Ik doe eigenlijk niets, het zijn de zwemmers die zelf de prestatie neerzetten.”