Successen voor turnsters Leonidas Dovido

14-11-2016 Sport Redactie

TURNEN - In het weekend van 12 en 13 november hebben de turnsters van Leonidas-Dovido meegedaan aan de Turn Totaal Breda Cup te Breda. Een nieuw toernooi waar de turnsters zich in verschillende categorieën per toestel konden inschrijven. Er was hierbij geen uitslag over 4 toestellen samen (meerkamp), maar er waren prijzen te verdienen per toestel.

Op zaterdag 12 november zijn de pupil 2 N3 turnsters Lara Oulous, Julia Oorthuis en Luna Ruijs begonnen samen met bovenbouw turnsters Padmé Broekmans en Ola Hoekstra. De pupil 2 turnsters zijn de wedstrijd sterk begonnen op het toestel sprong. Lara was van dit Vlaardingse groepje de beste met een 5e plaats. Het toestel brug hebben de turnsters niet uitgevoerd, zij wilden hier graag nog even verder oefenen en waren nog niet wedstrijd klaar. Op het toestel balk heeft Julia knap voor het eerst een boogje geturnd. Luna liet zien dat zij haar zenuwen de baas was en turnde een stabiele oefening met een radslag hurksalto af. Dit werd beloond met een bronzen medaille. Op het toestel vloer is Julia op de 3e plaats geëindigd en heeft hiermee ook een bronzen medaille weten te bemachtigen.

Padmé Broekmans en Ola Hoekstra turnde ook drie onderdelen. Ola sloeg sprong over en Padmé de vloer. De beste score was hier voor Ola met twee tiende plaatsen op brug en vloer.

Later op de dag hebben jeugd 1 N4 turnsters Meinke Pons, Nina Zwamborn en Manouck vd Plaat vier onderdelen geturnd. Alle drie hebben veel nieuwe elementen geprobeerd, zoals een kip en streksalto van de brug en een erg mooie half in half uit sprong. Helaas geen prijzen voor dit drietal. Meinke kwam het dichtstbij (5), met een hele mooie balk oefening.

Op zondag 13 november mochten de bovenbouw turnsters Britt Biesheuvel, Lynn Kruithof en Mira Beckers turnen. Deze turnsters turnde wel alle vier de onderdelen. Mira scoorde hier het beste. Zij veroverde een zilveren medaille op het onderdeel balk. De vijfde plaats van Lynn op het onderdeel vloer is ook een vermelding waard.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date