Succes voor turnsters Leonidas Dovido

11-12-2018 Sport Redactie

TURNEN - De turnsters van Leonidas-Dovido hadden op zaterdag 8 december hun allereerste turncompetitie in Naaldwijk. Op de vroege ochtend, in de eerste ronde mochten Hannah Schoonderwoerd, Maike Blankenstein en Floortje van den Bergh het spits afbijten. Alle meiden hebben het fantastisch gedaan! Voor Hannah en Maike een prachtige tegenspreiden af van brug, die hen mooie bonuspunten opleverde. Ook de oefeningen op de andere toestellen waren erg mooi! Helaas was de concurrentie groot en vielen alle 3 de meiden helaas niet in de prijzen. Floortje heeft erg haar best gedaan op haar eerste wedstrijd en heeft een hele mooie vloeroefening laten zien. Floortje heeft daarbij heel knap de 6e plaats behaald. 

Instappers D1 Nikki Dijksma, Reyshalin Kiel en Yara Roskamp hebben erg hun best gedaan. Ze beginnen op sprong. Wat zijn er mooie sprongen laten zien, met rechte knieën en armen. Daarna kwam brug, iedereen heeft een mooie brug oefening geturnd, uiteraard zijn er verbeterpuntjes maar dat is voor de training. Toen balk. Dit blijft een lastig onderdeel heel smal en hoog. Ook was er hier een nieuwe oefening die de turnsters hebben moeten laten zien. Bij de een ging het iets beter dan bij de ander, maar dat kan gebeuren. Ze gaan hier hard aan werken in de training. Toen de o zo spannende vloeroefening. Voor de allereerste keer gingen ze deze oefening op muziek doen op een wedstrijd. De meiden hebben de oefening allemaal onthouden, soms een beetje te vroeg. Maar iedereen heeft het super goed gedaan! Reyshalin heeft zelfs de eerste plaats behaald. Al met al een super leuke wedstrijd met goede ervaringen!

In de tweede ronde was het de buurt aan Elana de Wit en Rozemarijn Vroom, die beide een gokje durfden te wagen en gewoon even een kip op brug lieten zien aan de jury. Allebei mogen ze erg trots zijn op de prachtige oefeningen die er geturnd zijn! Voor Rozemarijn een mooie 3de plaats gevolgd door Elana, die vierde werd! Ook Evi vd Berg en Pascalle Koopman waren aan de beurt in de tweede ronde; ze hebben beide hun best gedaan en hebben een mooie brugoefening laten zien. Helaas verloren zij hun concentratie bij balk en vloer en zijn ze net buiten de prijzen gevallen. 

In de laatste ronde van het damesturnen, mochten Marleen vd Boogert, Aimee Verkiel, Cézanne Gelderblom en Fleur van Fessum even laten zien waarvoor ze zo hard getraind hebben de afgelopen weken. Alle meiden showden een mooie driekwartreus op brug en zeer nette vloeroefeningen. Ook op de andere toestellen is hoog gescoord, met een eerste plaats op sprong voor Fleur! De groep met tegenstanders was erg groot, maar de behaalde resultaten zijn echt resultaten om trots op te zijn!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date