Succes voor jonge zwemmers ZVVS

07-07-2018 Sport Redactie

ZWEMMEN - De Jaargangfinale is een jaarlijks terugkerende zwemwedstrijd voor de beste 24 zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar en werd afgelopen zondag gezwommen in Dordrecht.

Voor Yagiz Atilgan, Dave Dirks, Stella van Droffelaar, Jack Hendriksen, Nikodim Marcovic, Joey Pop en Thierry Zulver was het een vruchtbaar toernooi. Niet in de laatste plaats omdat net als bij de Olympisch Spelen het mogen deel nemen aan deze wedstrijd belangrijker is dan winnen. Daar dachten Thierry en Nikodim echter anders over en zij wisten beide een aantal maal op het erepodium te komen.

Nikki begon het toernooi  goed en wist op zijn eerste afstand van de dag  een zilveren medaille te bemachtigen op de 100 meter schoolslag. Op de 100 meter rugslag wist hij mooi de 2e positie die hij had veroverd bij de start vast te houden en te verzilveren. Een bronzen medaille maakte zijn veroveringen compleet. Op de 200 meter wisselslag wist hij in een spannende eindsprint op de vrije slag zijn trainingsmaatje Thierry er uit te tikken.

Maar ook Thierry had niet te klagen. Hij wist er op de 100 meter schoolslag een één-tweetje van te maken en tikte een kleine seconde sneller dan zijn clubgenoot aan. De 1:27.41 bezorgde hem de titel jaargang kampioen 2018. Op de 50 meter vlinderslag moest hij ditmaal zijn concurrent en zwemmaatje Ingmar Mulder voor zich dulden. Desalniettemin een mooie zilveren medaille voor hem op dit onderdeel.

Ook Yagiz wist een podiumplek te machtigen. Hij won de bronzen medaille op de 100 meter vlinderslag. Hij maakte dat het leek of het zwemmen van deze zware afstand een peulenschilletje was en tikte aan in 1:16.87 en een dik persoonlijk record!

Aan het einde van het toernooi hebben alle deelnemers nog deelgenomen aan de team estafette. ZVVS was met genoeg deelnemers om met twee estafetteteams hier aan deel te nemen. ZVVS-1 bestaande uit Jack, Thierry en Joey zwommen samen met ploegleider Dennis Hendriksen en Trainer Danny Zulver vormde met Stella, Yagiz en Nikki het tweede dreamteam. Met veel plezier en ook nog eens een mooie eindtijd hebben beide teams genoten van dit afsluitende onderdeel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date