Steun Pim van Vugt naar de Olympische Spelen!

13-01-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Sinds anderhalf jaar is Vlaardinger Pim van Vugt onderdeel van het Nederlands High Performance Project van het Watersportverbond. Hij is fulltime aan het zeilen in de Olympische 49er klasse en met zijn teamgenoten probeert hij zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Japan namens Nederland; dit is nog nooit eerder gelukt in deze type boot.

Pim: ,,Afgelopen seizoen hebben we deelgenomen aan HET wereldkampioenschap dat eens in de vier jaar wordt gehouden en hebben we weer een goede stap gezet richting de wereldtop. Naast de vele trainings- en wedstrijddagen  (+/- 200) is zeilen ook mijn passie en zeil ik daarom ook nog graag in andere klassen. Afgelopen seizoen wist ik Nederlands Kampioen in deze 49er te worden, en als stuurman, werd ik samen met mijn zus voor de tweede keer Wereldkampioen in de RS500 klasse én ook werd ik Nederlands kampioen in de een-mans klasse SOLO.

Dat was mooi, maar komend seizoen wil ik mij natuurlijk graag blijven ontwikkelen als zeiler. Hiervoor hebben we een mooi programma  staan in de 49er, met een hoop mooie wedstrijden en locaties op de planning. Dit gaat gepaard met een hoger budget, gelukkig dekt het Watersportverbond een hoop kosten, maar desondanks ben ik op zoek om het resterende gat te dichten.

Ik hoop op jullie steun te kunnen rekenen! Laten we er een mooi 2019 van maken, om weer een stap dichterbij de Olympische Spelen te komen!’’

Pim van Vugt

Je kunt Pim sponsoren via deze link!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date