Spannend en sportief toernooi Trefpunt

02-11-2015 Sport Redactie

SCHERMEN - Afgelopen weekend was het weer zover: het Stoppunttoernooi van Schermvereniging Trefpunt dat eenmaal per jaar georganiseerd wordt ter ere van de ereleden Hans (†) en Susan Stoppelenburg. De jeugd schermt in dit toernooi altijd in twee groepen op basis van leeftijd en op elektrisch floret.

De jongste groep had een andere samenstelling dan vorige keer omdat enkele van hen zijn doorgestroomd naar de gevorderden. Daardoor kregen de jongste schermers ook eens kans om een ereplaats te veroveren. In deze groep wist Michelle van Bommel, die nog maar een aantal maanden schermt, de derde plaats te veroveren, tevens de eerste plaats voor een meisje. Loek Klaassen en Job van den Berg hielden elkaar fraai in evenwicht met allebei slechts één verliespartij. Het saldo van gegeven en ontvangen treffers was van Loek echter hoger dan van Job. Einduitslag dus: Michelle drie, Job twee en Loek één.

De doorstromers moesten zich echter nu in gevorderdengroep zich staande houden tegenover ‘oudere’ gevorderden, maar dat deden ze bijzonder goed. De nummers één en twee van de beginners 2014 wisten zich op te werken naar de tweede en derde plaats bij deze gevorderden. Daarmee werd Jules Gloudemans in deze groep derde. Jesse Slaats bleef op gelijke hoogte met de ervaren Amy Nowé. Maar ook hier gooide het saldo van gegeven en ontvangen treffers voor Jesse roet in het eten. Einduitslag Jules drie, Jesse twee en Amy één.
Daarna waren de senioren aan de beurt op sabel of op degen. Op degen kwam een heel sterk veld op de schermloper. Mikkel Suijker, vorig jaar tweede, werd moedig strijdend toch nog derde. De twee degentoppers van Trefpunt, Koos Beke en Jeroen van der Velde, hadden het voor het zeggen. Koos moest wel Jeroen, met een paar overwinningen meer, voor laten gaan. Hier was de einduitslag dus Mikkel drie, Koos twee en Jeroen, geheel ongeslagen, één.

Ton van Tricht, onderhand de nestor bij het wapen sabel, liet zich opnieuw gelden. Hij moest slechts één partij aan zijn neus voorbij laten gaan. De rijzende ster van Glenn Duivenvoorden, vorig jaar nog schermend bij de gevorderde jeugd, steeg verder, door slechts in drie partijen een tegenstander voor te laten gaan. Daarmee ging hij de ervaren Fred Tirion voorbij. Fred had dan wel evenveel partijen op zijn naam staan maar ook hier werd het eindoordeel weer bepaald door treffersaldo. Derhalve: Fred drie, Glenn twee en Ton één.

Omdat er voor de seniorengroep slechts één wisselbeker ter beschikking is, moesten Jeroen en Ton nog onderling uitmaken wie de beker mee naar huis mocht nemen. En zoals meestal het geval bij Trefpunt wordt dit in het voordeel van de degenschermer beslist. Jeroen won zowel de degen- als de sabelpartij. Ton werd dus tweede en Jeroen volledig ongeslagen eerste.

Stoppunttrofeehouders 2015 werden uiteindelijk: Loek Klaassen, Amy Nowé en Jeroen van der Velde.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date