SC Twist wint Waterwegsport.nl Korfbal Cup

29-10-2017 Sport Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - In de Schiedamse Margriethal hebben de korfballers van SC Twist beslag weten te leggen op de Waterwegsport.nl Korfbal Cup. In de beslissende groepswedstrijd werd nipt met 14-13 gewonnen van RWA.
Onder toeziend oog van ongeveer 100 neutrale toeschouwers, wat het weer tot een succes maakte, was Nexus in beide poules niet opgewassen tegen het sterkere RWA en SC Twist. Wel weerden de Schiedammers zich kranig en was het spelen met de schotklok leerzaam. ,,We konden geen potten breken," stelde coach Erik Speijer.


Terugkerend karakter

Doordat RWA en Twist in beide categorieën wonnen van Nexus, betekenden de onderlinge pouleduels tussen beide kemphanen gelijk de finale met daaruit vloeiend de uiteindelijke winnaar van het toernooi. In categorie B was dit RWA en in categorie A werd het Twist. Vooral de laatste finale stond bol van goed spel, prachtige doelpunten en een waanzinnig tempo door de schotklok. Twist startte snel met 3-0, waarna RWA bij 8-7 voor het eerst de leiding nam. Uiteindelijk viel in de laatste 30 seconden de winnende treffer voor Twist dankzij Jarno Meulesteen: 14-13.

Michael de Vogel,en Mischa Keemink de initiatiefnemers van het toernooi keken dan ook terug op weer een geslaagde editie van de Waterwegsport.nl korfbal cup. "Dit jaar hebben we het toernooi thuisgebracht waar het thuishoort, namelijk in de waterweg. Het is de bedoeling van Waterwegsport.nl, dat dit toernooi net als het Schiedams kampioenschap veldvoetbal en de jaarlijkse supercup tussen Vlaardingen en Schiedam, een blijvend karakter zal krijgen."Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date