S.C. Twist gaat voor duurzaamheid

24-02-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN - S.C. Twist is een van de grotere sportverenigingen (ca. 480 leden) binnen Vlaardingen en biedt de inwoners, met onder andere Korfbal en Handbal, een actief verenigingsleven voor alle leeftijden. Daarnaast is Twist zich terdege bewust van de maatschappelijke verantwoording met betrekking tot het energie verbruik en de mogelijkheid om daar op een positieve manier als vereniging aan bij te dragen. 

Naast een aantal kleine maatregelen, Quick-wins, zoals LED-binnenverlichting, isolatie en het bewust uitschakelen van energieverbruikers gaat s.c. Twist in april 2018, 74 zonnepanelen op de kantine aan de Claudius Civilislaan plaatsen. Realisatie van het proces is in nauw overleg met de Gemeente Vlaardingen uitgevoerd en nadat de leden eind januari in een bijzondere ledenvergadering al hebben ingestemd met het plan, is nu ook de financiering definitief rond. 

Het plaatsen van de zonnepanelen is mede mogelijk gemaakt door een fantastische donatie van vijftig procent van investeringsbedrag door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en een bijdrage van de overheid uit de 'subsidieregeling energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties'. De vereniging moet zelf een gedeelte financieren, maar dat bedrag kan in ongeveer drie jaar worden terugverdiend. Met het plaatsen van de zonnepanelen zal ongeveer 45 procent van het energieverbruik zelf opgewekt worden. 

Een volgende stap moet zijn dat ook de verlichting van de korfbal- en handbalvelden vervangen worden door LED-verlichting. Hierover zijn al gesprekken gaande met de gemeente Vlaardingen en S.C. Twist hoopt dat dit in 2019 gerealiseerd kan worden.

Gerelateerd