Rijke medailleoogst voor turnsters Leonidas Dovido!

23-04-2018 Sport Redactie

TURNEN - Afgelopen zaterdag deed Leonidas-Dovido mee met 26 turnsters aan de Rayon Delfland toestel-kampioenschappen, in de wethouder Smithal in Maassluis. Net als bij de vorige wedstrijd behaalde de Vlaardingse equipe meerdere medailles. Dit keer gingen er 21 medailles mee terug naar Vlaardingen (6x goud, 6x zilver en 9x brons).

De eerste ronde werd gestart door Evi vd Berg en Pascalle Koopman die uitkwamen op niveau pupil 2 D2. Fleur van Fessum en Abigail Ali deden mee in de categorie jeugd H. Lydia de Jonge, Dianne Hamersma, Gini Leidelmeijer en Lynn van der Vliet deden mee bij de jeugd F. Dit resulteerde in de eerste zes medailles. Goud voor Gini op balk, Lydia en Evi op sprong en Dianne op brug. Dianne won ook zilver op vloer. Brons was er voor Abigail op balk. Alle turnsters hebben een hele mooie wedstrijd gedraaid.

 

In de tweede ronde was het de beurt aan de vierde divisie onderbouw. Iedereen heeft hier laten zien waar ze het gehele jaar erg hard voor getraind hebben. Ook hier gingen vele medailles mee naar huis, namelijk twee gouden en een bronzen medaille voor Sila Schenkenberg, een zilveren en bronzen medaille voor Marit Udo en een zilveren voor Jaylinn ‘t Hart. Ook was er in die ronde nog een bronzen medaille voor Jasmijn Tetteroo.

De derde ronde was het de beurt aan de vijfde divisie instappers Maike Blankenstein, Hanna Schoonderwoerd en Ceylin Kuruoglu die lieten zien dat ze dit jaar heel wat geleerd hebben. Helaas nu nog niet voldoende voor een medaille, maar wel weer een ervaring rijker. De bovenbouw meiden uit de vijfde en zesde divisie lieten zien dat er met hen rekening gehouden dient te worden en allen met twee medailles op zak gingen ze huiswaarts. Judith Sluimer zilver op sprong en brons op vloer, Rozemarijn Vroom brons brug en brons vloer en Elana de Wit, brons op balk en zilver op vloer.

De laatste ronde werd Afgesloten door zes jeugdmeiden uit de vijfde divisie. Allen lieten meer stabielere en strakkere oefeningen zien hetgeen beloond werd met zilver voor Cezanne Gelderblom op balk en brons voor Lema Rahmi op vloer.

Tevreden trainsters dus, die ook weer nieuwe ideeën hebben voor onderdelen die volgend jaar extra aandacht nodig hebben.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date