Ria Bronsema derde op NK Petanque

24-04-2017 Sport Redactie

De medaillewinnaars bij het NK Petanque.

JEU DE BOULES - Zaterdag 22 en Zondag 23 april zijn de Nederlandse Kampioenschappen tête à tête gespeeld. Deze kampioenschappen waren dit jaar aan PC de Gooiers uit Hilversum, spelend in Nieuw Loosdrecht, toegewezen. Tête à tête is wat in het tennis enkelspel heet.

Voor JBC Vlaardingen had Ria Bronsema zich ingeschreven. Zij moest zaterdag gelijk een stevige partij spelen. Met wisselend spel kon Ria deze partij net niet binnenhalen. Zij verloor nipt met 12-13 in de eerste partij. Door uit te gaan van haar eigen kwaliteiten herstelde zij zich en wist de volgende vier partijen met achtereenvolgens 13-8, 13-10, 13-1 en 13-12 te winnen. Hierdoor plaatste zij zich als zesde voor de finaledag.

Zondag mocht zij dus weer aantreden in Loosdrecht en een finalepartij zat er echt wel in. De eerste tegenstandster, Judith van den Einden van PUK uit Haarlem, was een gelouterde speelster met al diverse Nederlandse titels en deelnames aan EK’s en WK’s op haar naam. Ria maakte zich geen zorgen en ging van haar eigen kracht uit en lette niet op reputaties. Het was een prachtige partij die Ria met 13-12 in haar voordeel besliste. In de halve finale moest zij aantreden tegen Mirjam van Gellecom uit Pijnacker. Wat in de vorige partij wel lukte, lukte nu net niet. Ria moest onverdiend, maar wat is onverdiend, de winst aan Mirjam laten 12-13. Door dit resultaat eindigde Ria op de derde plaats. Dit is, zowel voor Ria als voor JBC Vlaardingen, een prachtig resultaat.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date