Record aantal deelnemers bij Sportinstuif

01-02-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN - De maand januari gaat de boeken in als de drukstbezochte maand sinds de opstart van de 55 plus sportinstuif. Nooit eerder kwamen er zo veel 55 plussers deelnemen aan de Sportinstuif als afgelopen maand. Op maandag- & dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur konden in januari in totaal 280 deelnemers genoteerd worden.

Al jaren vinden er wekelijks sportinstuif lessen plaats voor 55 plussers in Vlaardingen. Docenten Jan Wielaert en Nelli van der Vlies zijn hier al heel lang bij betrokken als docent. ,,We mogen beiden rekenen op een trouwe schare bezoekers'', zegt Jan trots. ,,Er zijn deelnemers die als 55 plusser binnen kwamen en inmiddels als 70 plusser nog steeds wekelijks deelnemen'', vult Nelli hem aan. Bij elkaar hebben de twee docenten een 'vaste klanten lijst' van ongeveer 75 deelnemers. Jan vertelt: ,,Natuurlijk zien we door de jaren heen wel sporters komen en gaan. Met name in het voorjaar blijven mensen wat vaker weg door reisjes en vakanties. Ook medische ingrepen willen nog wel eens zorgen voor een tijdelijke absentie. Maar over het algemeen zien we de meesten ook weer terugkomen.'' 

Aansluiten op de behoefte


Jan en Nelli waren als beweegadviseur ook betrokken bij de twee drukbezochte fittesten in het najaar van 2017. Daar zijn veel Vlaardingse 55 plussers doorverwezen naar verschillende sportaanbieders in Vlaardingen. Er gaven ook veel mensen aan dat men op zoek was naar laagdrempelig en vrijblijvend beweegaanbod. Bij de sportinstuiven wordt per week betaald en er kan zowel in groepsverband als individueel bewogen worden. Dat blijkt na al die jaren nog steeds uitstekend aan te sluiten op de behoeften van de 55 plusser. Om die reden beginnen de lessen steeds voller te raken.

Met een toenemend aantal 55 plussers in Vlaardingen is het wenselijk dat er voldoende specifiek beweegaanbod voor deze groeiende doelgroep komt en blijft. Sportinitiatieven als Walking Football bij vv Zwaluwen, Trimhockey bij vmhc Pollux, AquaFit in de Kulk en de TwistFit groepen van sc Twist worden dan ook van harte toegejuigd door Jan en Nelli. Maar voor de mensen die wekelijks iets anders willen doen blijft de sportinstuif ook een schot in de roos. De lessen van Jan bestaan vaak uit een circuit waarin kracht en conditie oefeningen afgewisseld worden met bal- of racketsporten. Nelli behandelt uiteraard ook de kracht en conditie oefeningen. Maar deze lessen onderscheiden zich van die van Jan door het bewegen op muziek.

Hoewel de lessen voller zijn geworden blijft iedereen van harte welkom op maandag- en dinsdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur in de Westwijkhal. Vooraf aanmelden hoeft niet en deelname is € 3,50 per keer. Contant te voldoen bij Jan of Nelli.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date