Prima toernooi voor Leonidas Dovido

11-12-2017 Sport Redactie

TURNEN - Op zaterdag 9 december werd in Naaldwijk de eerste TUrnCOmpetitie van dit turnseizoen georganiseerd. Dit jaar was het aan de meisjes in de hogere niveaus om het spits af te bijten.

De instappers in de eerste ronde deden onwijs goed hun best en lieten hele knappe onderdelen zien voor meisjes van 8 jaar. Sarah Vogel bezeerde zich de dag voor de wedstrijd aan haar voet en kon helaas niet mee doen. Livia Beverling liet zien alweer beter te zijn dan twee weken geleden ook al lukten haar nieuwe onderdelen niet helemaal zoals ze graag wilde. Nessa de Wit turnde haar allereerste wedstrijd buiten de vereniging en liet gewoon de beste balkoefening van haar niveau zien! Esmee Koekkooi had die eerste keer twee weken geleden al gehad en met een stuk minder zenuwen en een bijna foutloze wedstrijd kwam ze dichtbij het podium. Zarah Hondema en Filijne Kal turnden onwijs netjes en mochten zelfs brons en zilver mee naar Vlaardingen nemen met vooral prachtige vloeroefeningen. Pupil 2 Evy van der Sar turnde als enige de losse radslag en werd met ook nog een prachtige moeilijke balkoefening eerste in haar categorie en mag zich een heel seizoen de beste pupil 2 van heel het rayon noemen!

In de tweede ronde maakten Isis Scholte en Laurence van vd Plaat hun debuut op het landelijke niveau. Hoewel er nog een hoop te trainen is en de verwachting qua uitslag niet heel hoog was kwamen ze verrassend goed mee! Isis vloog over de pegasus en Laurence straalde op balk. Ook de flikflakken zagen er al goed uit. Laurence maakte het zelfs nog erg spannend en werd superknap vierde. De jeugdturnsters Lara Ouhlous, Julia Oorthuis, Luna Ruijs en Juliette Nuijttens lieten her en der iets te veel steekjes vallen voor het podium en eindigden er allemaal net buiten met een 4e, 5e, 6e en 8e plaats. Er is nog een weekje tot de regiowedstrijd en hopelijk is dat precies genoeg voor de laatste puntjes op de i voor deze groep! De potentie, uitstraling en de moeilijkheid was er in ieder geval.

De bovenbouwturnsters hebben laten zien dat ze de afgelopen tijd hard hebben getraind aan techniek en acrobatiek. Er zijn door vrijwel alle turnsters nieuwe series laten zien op vloer en mooie doorlopende oefeningen op brug. Dit uitte zich in hele mooie cijfers en een mooie 1e plaats voor Madeleine Mocnik en Meinke Pons, er was een 2e podiumplaats voor Ola Hoekstra en een knappe 3e plaats voor Janneke van der Weerd. Ook waren er hele mooie resultaten voor Florien Nuijttens en Nina Zwamborn die met een 4e plaats en Manouck vd Plaat met een 5e plaats, net buiten het podium vielen. Mira beckers werd 5e , Noa Schuchhard 7e , Britt Biesheuvel 8e en Padmé Broekmans 9e.

Al met al een goede wedstrijddag voor Leonidas-Dovido!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date