Prima resultaten turnsters Leonidas Dovido

18-03-2019 Sport Redactie

TURNEN - Op zaterdag 16 maart was de districtsfinale turnen waar Leonidas Dovido weer verschillende turnsters present had. Evy vd Sar had zich als 4e geplaatst voor deze wedstrijd . Ze was iets zenuwachtiger dan normaal, maar daar zag je niks van in haar oefeningen. Ze liet zien dat ze zichzelf steeds meer verbetert in elke wedstrijd. Op balk werd ze zelfs nog 2e met een score van 11.700. Uiteindelijk is Evy 10e geworden in sterk deelnemersveld met een mooie score van 46.950.

Ook Julia Oorthuis, Luna Ruijs en Lara Ouhlous hadden zich geplaatst voor de finale. Julia heeft de 17e plaats behaald en had een erg mooie brugoefening waarmee zij 6e op brug is geworden. Luna heeft een 7e plaats op balk behaald en uiteindelijk 24e geworden. En Lara werd 26e maar behaalde wel de 2e plek op sprong. Meinke Pons had zich geplaatst voor de finale bij de Junior D. Ze heeft een mooie wedstrijd geturnd en heeft de 34e plaats behaald.

Op zondag 18 maart is Evy van der Sar dit weekend nog een keer actie gekomen voor haar toestel finale op balk. Ze heeft een goede oefening gedraaid en heeft met een score van 11.867  een mooie 5e plaats behaald. Ook Manouck van der Plaat had zich geplaatst op sprong, en Meinke Pons op vloer. Meinke heeft nog een 4e plek behaald op vloer.

Op de vroege ochtend zijn Hannah Schoonderwoerd, Dana van Eerten en Maike Blankenstein helemaal naar Sommelsdijk gereden, voor hun wedstrijd in ronde 1. Als hoogte punt voor Hannah een schitterende vloer oefening, wat ook heel goed was terug te zien in de hoge score. Maike liet ons zien hoe netjes ze kon werken op balk, en bleef zelfs makkelijk zitten met de koprol op balk. Ook Dana had de koprol op balk erop en zij had op alle toestellen een zeer hoge score voor netheid. Op de andere baan was ook Guusje van Geest aan de beurt, zij heeft erg goed haar best gedaan.

In de derde ronde was het de beurt aan Floortje van den Berg op de ene baan en Sophie Kornaat, Aimee Verkiel, Marleen van den Boogert en Cézanne Gelderblom op de andere baan. Voor Sophie was dit haar eerste wedstrijd in de selectie, en bij Leonidas zijn ze heel trots op haar! Een bijna foutloze brug oefening, die ze pas drie maanden geleden heeft gekregen, en ze heeft gestraald op vloer, met ander andere een arabier-flikflak. Ook de andere drie bovenbouw meiden, deden het verrassend goed. Voor Cézanne een eerste plaats op balk, voor Marleen een prachtige sprong en brug oefening en Aimee greep net naast de medailles door een vervelende val bij sprong. maar wel liet zij ons een hele nette, nieuwe brugoefening zien. Ook Floortje heeft prachtige oefeningen geturnd en greep net naast de medailles door de sterke concurrentie; Floortje eindigde 6de. Ook Leaf Janssen, Anouk Jaakke, Lieke Vogel, Phileine Marmarinos, Leanne van den Boorn en Kim van Eck waren in ronde 3 aan de beurt. Lieke heeft uiteindelijk de 4e plaats behaald en Leaf de 5e plaats.

In de vierde ronde was het de beurt aan Meike van den Bos op de ene baan en aan Rozemarijn Vroom en Fleur van Fessum op de andere. Voor Meike was dit ook haar eerste wedstrijd in de selectie en ze heeft iedereen heel positief verbaasd. Ze heeft super nette oefeningen geturnd en een mega hoge score weten te behalen bij alle toestellen, in het bijzonder sprong. Ook Rozemarijn en Fleur hebben weer prachtige oefeningen laten zien. Met nieuwe elementen op vloer en brug, haalden zij beiden alle eisen en moeten ze alleen nog iets netter werken voor de gouden plak.

Dan de laatste ronde van de dag, die was voor Pascalle Koopman en Evi vd Berg. Beide meiden gingen voor alle plusjes in de oefeningen en haalden hiermee extra veel punten binnen. Voor Evi resulteerde dit in een vierde plaats. En als hoogtepunt voor Pascalle een prachtige balk oefening inclusief radslag erop.

Super goed gedaan meiden!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date