Prima prestaties turnsters Triade en Leonidas Dovido

17-12-2018 Sport Redactie

TURNEN - Afgelopen twee weekenden reisden de turnsters van Triade en Leonidas-Dovido af naar Woerden en Hellevoetsluis voor de eerste kwalificatiewedstrijd van de Regio Zuid-Holland. In het kader van de op handen zijnde fusie zijn er nieuwe wedstrijdpakjes aangeschaft door turnsters van beide verenigingen en verschenen ze zo gezamenlijk schitterend op de wedstrijdvloer.

Op zaterdag startte Esmee Boekkooi, Livia Berveling en Filijne Kal. Esmee liet op vloer een complete oefening zien, netjes op de muziek. Livia verraste de jury op sprong met twee mooie sprongen wat resulteerde in een vierde plaats op dit onderdeel. Filijne liet een stabiele balkoefening zien, dit leverde een 3e plaats op. Over 4 toestellen was Filijne 8e.

Ebony Bosveld, Evy van de Sar en Marit Udo turnden bij de Jeugd N4. Ebony turnde een stabiele wedstrijd en eindigde in de middenmoot. Evy liet op balk en vloer zeer nette oefeningen zien, die resulteerde in een 7e plaats in een sterk deelnemersveld.

Op zondag was het de beurt aan pupil 1 Florien ten Kate en pupillen 2 Kayra Tuncel, Isis Scholte en Laurence van de Plaat waarbij Kayra een hele mooie streksalto liet zien, Isis een brugoefening met rechte benen en Laurence van de Plaat een mooie 8e plaats op balk.

In ronde 3 was het een overweldigende groep van donkerrode pakjes. Zowel Triade als Leonidas trad met een grote groep jeugd en juniorturnsters aan. Bij de jeugd en junioren 3de divisie kwamen 11 turnsters aan de start!

Jeugdturnsters Lara Ouhlous, Resa van Berge, Julia Oorthuis en Luna Ruijs turnden ijzersterk met respectievelijk een 4de, 6de, 7de en 9de plek, en alle drie binnen de top 10 van de 25 deelneemsters! Drie van hen zetten een superscore neer op balk: Julia en Lara de 3de en Resa de 1ste plaats!  Juliette Nuyttens, Floor van Riet en Marit van der Velden lieten ook mooi turnen zien.

De junioren Mira Beckers, Manouck van der Plaat, Meinke Pons en Ivory Bosveld turnden tegelijkertijd in de andere baan. Helaas stond Ivory met koorts op de vloer en kon uiteraard niet het beste laten zien. Mira en Manouck kwamen op de 8ste en 9de plaats terecht. Meinke turnde een geweldige wedstrijd en pakte met 41.133 het zilver bij de junioren!

In Woerden de week ervoor waren de senior turnsters 3de en 2de divisie al in actie geweest. Helaas met twee geblesseerde turnsters kwamen bij de 3de divisie alleen Kim van der Touw en Liselot van den Boogerd aan de start. Kim turnde hele mooie wedstrijd, met 41.017 een 8ste plaats. In de hoogste categorie, 2de divisie, wilde Iris van der Weijde een stabielere wedstrijd turnen dan de week ervoor en dat lukte zeker: een voorlopig 9de plaats met 43.450. Belangrijker met het oog op de tweede wedstrijd is dat zij op bijna alle toestellen de hoogste moeilijkheid heeft en een 4de plaats op zowel balk als vloer te pakken had.

Een heel mooi resultaat is alvast neergezet. Nog een tweede kwalificatie te gaan in januari en februari maar een aantal turnsters staat er alvast heel goed voor!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date