Prima prestaties turnsters Leonidas Dovido

05-02-2018 Sport Redactie

Madeleine Mocnik haalde een mooie derde plek

TURNEN - Dit weekend werden in turnhal de Fazant in Hellevoetsluis districtswedstrijden voor de 4e divise turnsters van het district Zuid-Holland georganiseerd. Leonidas-Dovido was hierbij aanwezig met 14 turnsters. 

Op zaterdag was het de beurt aan Lotte Speelman, Sila Schenkenberg, Marit Udo en Jaylinn ‘t Hart van de onderbouw. Lotte stond na 3 toestellen knap op de vijfde plaats. Balk is een van haar beste toestellen en hier turnde zij dan ook een van de moeilijkste oefeningen van de ronde. Dat brengt risico’s met zich mee die vandaag wat minder uitpakten, maar Lotte liet zeker zien welke potentie ze heeft. Sila was niet helemaal fit maar vocht zich goed door de wedstrijd heen en scoorde met een prima oefening zelfs het vierde cijfer op balk! Voor Jaylinn was het even heel zwaar, toen zij met het inturnen hard ten val kwam op balk en daarna meteen haar wedstrijd moest turnen. Onwijs knap turnde zij een mooie oefening zonder zich in de houden. Turnen betekent soms tranen wegvegen en doorzetten, en Jaylinn was hier vandaag kampioen in! Haar nieuwe salto van brug was overigens een plaatje om de zien en perfect tot stand. Marit turnde op sprong, balk en vloer ook prachtige scores bij elkaar en lag op medaillekoers tot dat de brug niet helemaal ging zoals gehoopt. Toch eindigde ze nog op een prima 9e plek, 9 plekken hoger dan vorig seizoen! Zij heeft uitzicht op de toestelfinale vloer, en wellicht ook balk. Hierna was het de beurt aan de bovenbouw turnsters Dianne Hamersma, Gini Leidelmeijer en Lydia de Jonge. Alle drie de turnsters hebben nieuwe elementen laten zien op de wedstrijden en sommige angsten zijn overwonnen, ook dit hoort bij het wedstrijd turnen. Dianne eindigde op een mooie 7e plaats en Gini en Lydia op een nette 10e en 11e plaats. In wedstrijd 5 was het de beurt aan Madeleine Mocnik en Janneke vd Weerd, voor Madeleine was het extra spannend want zij turnde vandaag voor het eerst een districtswedstrijd. De spanning was totaal niet te zien want ze turnde zichzelf met hele hoge cijfers op balk, vloer en sprong naar een 3e plaats op de meerkamp en hier komen waarschijnlijk nog 3 toestelfinales bij! Waar bij Janneke in de training haar kippen op brug altijd nog een beetje moeizaam gaan turnde zij er ze nu alle twee op brug!

Op zondag mochten Amy de Krieger en Jasmijn Tetteroo aantreden. Amy turnde zeker en strak zoals wij van haar kennen, met vooral een super goede sprong. Turnen is echter een jurysport en wanneer de jury een beslissing maakt op balk dat een onderdeel niet telt, dan zullen wij het er helaas mee moeten doen. Hierdoor kelderde Amy wat in het klassement, maar zij mag zeker tevreden zijn. Jasmijn komt van een niveau lager en voor haar was het de eerste keer op een verende vloer; best spannend. Zij liet zien weer een heel stuk beter te zijn dan in december en eindigde knap in de middenmoot, tussen meisjes die al langer in dit voor haar nieuwe niveau meedoen. In de allerlaatste ronde volgden de senioren. Dit jaar is het reglement veranderd en dat betekend dat wij met name op vloer veel aanpassingen hebben moeten maken en heel hard getraind hebben op nieuwe series. Van de spanning was op vloer echter niet veel te zien, Noa Schuchhard, Britt Biesheuvel en Ola Hoekstra turnde alle 3 nieuwe series. Ola kwam op sprong met 2 keer een half in half uit op een hele mooie 1e plaats en maakt kans op een toestelfinale.

In de week van 17/18 maart wordt er definitief bekend gemaakt welke turnsters er doorstromen naar de meerkamp en toestel districtsfinales.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date