Pollux heren winnen op Duitse wijze

• 28-09-2015
HOCKEY - Het was derby day met tweemaal Spirit tegen Pollux op het programma. De laatste keer op het oude veld van Spirit dat volgend seizoen een prachtig nieuw complex aan de overkant zal krijgen.

Dames

De wedstrijd van de dames begon in de zon met een verdedigend Spirit. Pollux nam verrassend het heft in handen en creƫerde voldoende kansen inclusief een handvol strafcorners om de score te openen, maar de aanvallers hadden het geluk duidelijk niet aan hun zijde. Spirit had moeite om onder de druk vandaan te komen en dat lukte toch na een minuut of twintig. Een mooie uitval leidde tot het eerste gevaar in de Vlaardingse cirkel en uit de rebound was het prompt 1-0. Pollux bleef de aanval zoeken, maar het was uitgerekend Spirit dat vlak voor rust met een wonderschoon doelpunt de 2-0 aantekende. Gezien het spelbeeld een onterechte ruststand en een forse domper voor Pollux.

In de tweede helft was het spelbeeld gelijkwaardiger en rommelig. Mede door de uitstekend leidende scheidsrechters werd het een sportief duel. Beide ploegen kregen voldoende kansen om te scoren, maar het bleef bij 2-0, waarmee vooral Pollux zichzelf tekort deed. Spirit passeerde daarmee Pollux op de ranglijst dat nog wacht op zijn eerste zege.

Heren

Vervolgens was het de beurt aan de mannen. Op het zeer drukke complex was de eerste helft zeker niet van een hoogwaardig hockey niveau, maar het had wel alle spanning van een derby. Spirit kreeg een grote kans na een mooie aanval, maar de bal belandde op de paal. Pollux kreeg na een minuut of twintig de eerste strafcorner van de wedstrijd en die werd direct door specialist Nick Belgraver binnen gesleept. Vanaf dat moment kwam Pollux beter in de wedstrijd.

De tweede helft werd het Vlaardingse overwicht steeds groter, maar bleven vijf strafcorners, mede door uitstekend uitlopen, zonder resultaat. Pollux maakte het zichzelf daarmee onmogelijk moeilijk. Eerst redde doelman Rick Zegers nog mooi, maar even later werd het toch 1-1 na een misser in de verdediging. Spirit geloofde in een goed resultaat en kreeg 5 minuten voor tijd een strafcorner die naast ging. Daarna zette Pollux weer aan, maar de uitstekende keeper stond op zijn post en Adil Mansoer raakte de lat. Terwijl iedereen zich verzoende met een gelijkspel kreeg Pollux een strafcorner, waarna het eindsignaal volgde. Deze uitspeelcorner werd door Nick Belgraver benut waarmee Pollux de terechte winnaar werd van een spannende strijd.