Pollux dames stunten in Silver Cup

• Feike Cats
  • 09-04-2022
VLAARDINGEN - Op een frisse vrijdagavond mochten de dames in de Broekpolder aantreden in de zesde bekerronde tegen de ongeslagen koploper uit de 1e klasse Hudito. Eerder dit seizoen werd in een oefenwedstrijd ruim verloren dus het beloofde een zware avond te worden. Pollux is momenteel de nummer 5 in de 2e klasse. Hudito startte sterk en probeerde met veel druk op de Vlaardingse verdediging een eerste treffer af te dwingen. Na een minuut of tien luwde de storm en kwam Pollux beter in het spel.

De eerste twee grote kansen waren voor de Vlaardingsen, maar de keeper redde. Vlak voor het einde van het eerste kwart was het Hudito dat de score opende met een schitterende treffer. Pollux leek niet onder de indruk en bleef met lange ballen Hudito bespelen. Een minuut of vijf voor rust leverde dat de eerste strafcorner op. Roos Cats, inmiddels weer volledig hersteld van haar slepende kruisbandblessure, pushte de bal hard en laag in de hoek en zette de 1-1 op het scorebord.

Na de rust veranderde weinig aan het spelbeeld van de zeer sportieve en goed geleide wedstrijd. Pollux streed om elke meter en het lukte Hudito niet om gevaarlijk in de buurt van keepster Julie Kleinjan te komen. Sterker nog, Simone Koch bereikte Puck Brouwer die aan een onnavolgbare solo begon en de bal hoog in het Delftse goal sloeg. Het vele en gezellig meelevende publiek liet zich steeds meer horen. Zou er een stunt in de maak zijn? Het antwoord was ja. Hudito probeerde het wel, maar de kansen waren voor Pollux dat over de hele wedstrijd gezien verdiend als winnaar uit de bus kwam en zich daardoor op mag gaan maken voor de kwartfinales.