Pollux-dames stranden in kwartfinale beker

• Feike Cats
  • 07-05-2022
VLAARDINGEN - In een sfeervolle Broekpolder mochten de dames van Pollux voor het eerst in het 82-jarige bestaan aantreden in de kwartfinale van de beker. Het werd een mooie avond met HOD uit Valkenswaard als verdiende winnaar. De club uit Brabant is nog volop in de race voor het kampioenschap in de 1e klasse en was net een maatje te groot.

Pollux moest aantreden zonder Puck Brouwer (blessure) en Natasja van Straten (vakantie). Positief was de terugkeer van Beau van der Meer, die na een lange schouderblessure weer 20 minuten mocht spelen het feit dat Roos Cats ondanks een gekneusde duim toch kon spelen.

De dames uit Brabant hadden duidelijk geen last van de twee uur durende reis, want de eerste de beste strafcorner werd schitterend benut. En nog geen twee minuten later werd een mooie aanval succesvol afgerond en leek de wedstrijd beslist. Eens te meer liet Pollux zien waarom ze dit jaar cupfighters zijn.

De tweede Vlaardingse corner was een prachtige variant die door Jet even prachtig werd afgerond. HOD was wat geschrokken en de wedstrijd kwam in evenwicht. Tot de rust nog wat kansen over en weer. Tot twee keer toe zette Roos Cats van achteruit een aanvalster vrij voor de keeper, maar de ballen werden net niet goed aangenomen.

In de tweede helft startte Pollux fel en een verdedigingsfout van HOD werd door de sterk spelende Lois Sebel direct afgestraft en bracht de 2-2 op het bord. Dit was voor HOD het sein om het tempo te verhogen en te laten zien waarom zij kampioenskandidaat zijn in de 1e klasse. De 2-3 kwam uit een goede variatie van een strafcorner en de 2-4 was een prachtige aanval.

Pollux kreeg nog twee kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar aan de andere kant redde Julie Kleinjan ook een paar keer goed. Er werd tot de laatste minuut gestreden en de Vlaardingsen mogen met opgeheven hoofd terugkijken op dit mooie avontuur. Volgend seizoen nieuwe kansen!