Pollux dames pakken punt, heren winnen opnieuw

• 02-11-2015
HOCKEY - De dames van Pollux moesten afgelopen weekend een belangrijke wedstrijd spelen in en tegen Gouda: deze ploeg had 3 punten meer. Na het eerste fluitsignaal bleek nergens uit dat Pollux er voor wilde gaan. Met slap en slecht hockey was het al binnen tien minuten 2-0 voor de thuisclub zonder dat Pollux maar één keer in de vijandige cirkel was geweest. Pas na een minuut of 20 werd het wat beter, maar verder dan een strafcorner vlak voor rust kwam Pollux niet.

Na de rust stond er een heel ander Pollux. Aanvoerder Marloes Buskens pushte na 10 minuten uit een corner de 2-1 binnen. Vijf minuten later was het weer raak voor Pollux. Dit keer was het Iris Cats die bij de tweede paal de bal binnentikte. Vanaf dat moment ontstond er een open strijd met 2 ploegen die wilden winnen. Gouda kreeg een dot van een kans die naast werd gespeeld. Het leek uiteindelijk op een verdiende 2-2 uit te draaien, maar niks was minder waar. Gouda scoorde 3-2 in de laatste seconde en het “Alphen” syndroom leek opnieuw langs te komen. Toch kreeg ook Pollux nog een corner te nemen en deze werd schitterend binnen gepusht door Judith Korpel. Hiermee werd Pollux de morele winnaar, maar door de verrassende winst van Spirit is toch weer de 11e positie ingenomen.

Volgende week komt hekkensluiter Dordrecht op bezoek, waar 3 belangrijke punten van gewonnen kunnen worden.

Heren

De heren gingen op bezoek bij “angstgegner” Derby. Deze ploeg staat één na laatste, maar Pollux wint vrijwel nooit van de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht. Vandaag dus een mooie uitdaging. Roeland Wielaard en Robbert Zevenbergen uit een strafbal brachten al snel de comfortabele 0-2 op het bord, maar twee forse fouten achterin maakte de voorsprong snel ongedaan.

Opnieuw was het aanvoerder Robbert Zevenbergen, die het veel betere Pollux met een strafbal bij rust op 2-3 zette. Na rust was het twee keer Nick Belgraver met zijn befaamde sleep die Pollux op 2-5 bracht. Vlak voor tijd werd het nog 3-5. Ondanks het geweldige spel was coach Ronald Jacobs blij met de winst en het feit dat Pollux ongelooflijk knap in de top van de eerste klasse mee blijft draaien.

Volgende week komt Alecto op bezoek. Hopelijk wordt de goede lijn voortgezet met een mogelijke plaats in de top in het verschiet!