Pollux-dames in tweede helft langs Gouda

• 10-11-2014

HOCKEY - Voor Pollux Dames 1 stond de zeer moeilijke uitwedstrijd bij Gouda op het programma. De Goudse ploeg, gecoached door oud Pollux kampioenenmaker Jan Willem Verschuur,  staat gedeeld tweede en startte beter dan Pollux zonder heel erg gevaarlijk te worden. De 1-0 viel uit de lucht na een enorme fout in de Vlaardingse verdediging. En toen ook de 2-0 na een net zo grote fout viel, leek er weinig te halen. Aanvallend kon Pollux geen potten breken en de ruststand van 2-0 was dan ook meer dan terecht.

Vijf minuten na rust mocht Judith Korpel er vandoor en met een schitterend schot knalde ze de 2-1 binnen. Pollux kreeg meer leef en speelde verder naar voren. De eerste strafcorner sloeg Bianca Huijskens nog naast, maar de volgende ging via de keeper het net in 2-2. Pollux rook kansen en drie minuten later was het opnieuw raak uit een strafcorner. Dit keer mocht Marloes Buskens haar specialiteit tonen en stond Pollux ineens voor met nog een kwartier te gaan.

Gouda probeerde het wel, maar Daphne Huijgens hoefde slechts twee keer handelend op te treden. De laatste vijf minuten was het zelfs elf tegen tien na een gele kaart, maar dat mocht de pret niet drukken. Pollux hield stand en behaalde daarmee de eerste uitoverwinning in de eerste klasse. Aangezien alle concurrenten ook punten pakten, zijn deze drie voor Pollux van harte welkom. Volgende week opnieuw een uitwedstrijd tegen middenmoter Hudito. Wellicht valt daar opnieuw wat te halen.