Pollux Dames 1 vecht tegen degradatie

• 02-05-2016
HOCKEY - 23 punten halen in de eerste klasse en nog steeds niet veilig zijn. Er is geen enkele andere poule in alle andere damescompetities voor eerste elftallen waar je met 23 punten niet genoeg hebt. Helaas is dat wel het geval in de eerste klasse B waarin de Dames 1 van Pollux spelen.
Op zondag stond de wedstrijd tegen hekkensluiter Dordrecht op het programma. Vooraf moest coach Karlijn Petri behoorlijk sleutelen aan haar elftal. Naast de langdurig geblesseerden Lotte Mulder, Femke Broek en Manon Voogd (inmiddels weer in het tweede op de weg terug), waren vorige week Rosalie Barendregt en Iris Cats aan het lijstje toegevoegd. Ook Simone Voogd was afwezig. Gelukkig waren er 4 meiden uit A beschikbaar om hulp te bieden en de gemiddelde leeftijd fors omlaag te helpen.

De wedstrijd begon rommelig, maar Pollux nam steeds meer het initiatief en na een kwartier spelen scoorde Bianca Huiskens met een prachtig schot in de lange hoek. Pollux kwam nauwelijks meer in gevaar en als Dordrecht een keer in de buurt dreigde te komen dan stond keepster Daphne Huygens zoals zo vaak pal.

Aan de andere kant viel de 0-2 uit “een echt meisjes A doelpunt”. De 15-jarige Roos Cats tikte de bal tegen de keeper die bij Laura Speyer kwam en Laura vond opnieuw Roos die haar eerste competitiegoal bij Dames 1 mocht aantekenen. Laura speelde ook een rol bij de derde treffer nog voor de rust. Ditmaal was het Natasja van Starten die scoorde en de ruststand op 0-3 bracht.

Na rust was het allemaal wat onrustiger en rommeliger. In het eerste kwartier werden de nodige kansen gemist, maar daarna was het alleen nog Dordrecht dat scoorde, waarmee de eindstand op 3-1 voor de dames van Pollux kwam.