Pim en Bart op koers voor de Olympische Spelen

11-02-2020 Sport Redactie

Bart Lambriex en Pim van Vugt in het midden, bij het NK zeilen

VLAARDINGEN/MELBOURNE – Vlaardinger Pim van Vugt en Bart Lambriex zijn het WK zeilen in Melbourne, Australië sterk begonnen. In de 49er-klasse konden, na een lange dag wachten vanwege de te sterke wind, vandaag toch drie races worden voltooid. Van Vugt & Lambriex finishten hun races als 3e, 1e en 5e en nemen daarbij een 4e plaats in het overall klassement in.

Pim van Vugt en Bart Lambriex:,,We hadden een goede dag vandaag! Heel blij dat we na lang wachten drie races konden varen, waarvan we de tweede race hebben gewonnen. De derde race van de dag gingen we niet goed van start. We kwamen als 17e bij de topmark, maar hebben er een mooie comeback race van gemaakt, om alsnog met een goed resultaat (5e plek, red.) te kunnen eindigen. Overall dus lekker steady gevaren vandaag. We hadden goed in de gaten wat er in en om het veld gebeurde.’’

Het duo Bart Lambriex en Vlaardinger Pim van Vugt kan in Australië een grote stap zetten richting deelname aan de Olympische Spelen als ze in de 49er net als op het vorige WK in de top acht eindigen. Vorige keer haalden ze daarmee wel een ticket binnen voor Nederland, maar als team moeten ze dat kunststukje nog een keer herhalen om zelf naar de OS 2020 te kunnen gaan. De huidige vierde plek is natuurlijk een fantastisch begin, maar de WK duurt nog voort tot en met zaterdag.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date