Pim en Bart nog steeds op koers voor OS 2020

13-02-2020 Sport Redactie

VLAARDINGEN/MELBOURNE - Vlaardinger Pim van Vugt en Bart Lambriex zakken op het WK zeilen na wisselende resultaten 1 plek, van de 5e naar de 6e plaats, maar liggen daarmee nog steeds op koers voor een Olympisch ticket voor Tokio.

Bij de 49er-mannen konden, na lang wachten, 4 races gevaren worden met een instabiele wind vanaf het land. Voor de Nederlandse zeilers Bart Lambriex & Pim van Vugt werden het races met wisselende resultaten. Zij voegden een 15e, 7e, 25e en 4e plek toe aan hun scorebord. Hiermee zakt het duo een plaatsje, naar de 6e plek in het overall klassement. Nog steeds op koers voor Tokio 2020, waarvoor de mannen hun WK bij de top 8 (landen) moeten zien te eindigen. Als ze hierin slagen hebben zij voldaan aan alle eisen om een Nederlands 49er-team naar de Olympische Spelen te kunnen sturen. Dan is het enkel nog afwachten of zij het enige Nederlandse team blijven dat aan deze eisen voldoet, of dat een interne selectie moet bepalen welk team zich plaatst.

De mannen komen na een wedstrijddag van bijna 7 uur van het water: “Het racen was vandaag leuk en uitdagend, maar het was ook een lange en vermoeiende dag. We zijn blij dat we er nog bij staan. Er staan nog 5 gold races op de planning en een medalrace, maar gezien de minder goede voorspellingen voor morgen hopen we dat we in elk geval een paar races kunnen doen.”Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date