Pietengym en turnkampioenschap Naaldwijk

04-12-2018 Sport Redactie

TURNEN - Terwijl de peuters en kleuters van gymnastiekvereniging Leonidas-Dovido en Triade hun Pieten ontvingen op het Kruidenpad ging een deel van de selectie naar Naaldwijk om daar mee te doen aan de rayonkampioenschappen

Zaterdag 1 december hebben de turnsters van Leonidas-Dovido de Tuco geturnd. Er zijn veel verschillende nieuwe elementen bij de jongste turnsters geturnd, zoals een salto van brug of een radslag op balk. Ook bij de oudere turnsters waren er nieuwe oefeningen en nieuwe elementen. De turnsters hebben het super goed gedaan. Van de onderbouw derde divisie heeft Filijne Kal heeft de 1e plaats behaald, Livia Berveling de 2e plaats, Sarah Vogel de 6e plaats en Esmee Boekkooi de 9e plaats. Ook Kayra Tuncel (3e), Laurence van der Plaat (5e) en Isis Scholte (6e) hebben erg hun best gedaan. Evy van der Sar en Marit Udo sloten af met een mooie 1e en 2e plaats.

De pupillen 2 en jeugd 1- 4e divisie moesten er weer even in komen maar na een nette balkoefening met soms een val gingen de oefeningen bijna foutloos. Jaylinn ‘t Hart verdiende dan ook niet voor niets de tweede plek. Maar ook Julieta Heijboer (11e), Jasmijn Tetteroo (5e), Amy de Krieger (9e) en Sila Schenkenberg (7e) hebben het heel goed gedaan.

De bovenbouw 3e divisie hadden zaterdag hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Een goede test voor de districtswedstrijden die er over 2 weken aankomen. Meinke Pons, Mira Beckers en Manouck van der Plaat turnden in de categorie Junior D alle 3 een goede wedstrijd zonder grote fouten. Dit resulteerde in een gouden medaille voor Meinke en een zilveren medaille voor Mira. Manouck eindige op een mooie 7e plaats. Nina Zwamborn kwam door een blessure niet in actie op deze wedstrijd.

In de 2e ronde turnde Luna Ruijs, Juliette Nuijttens, Julia Oorthuis en Lara Ouhlous hun eerste officiële wedstrijd als bovenbouwturnster. De meiden hebben laten zien dat ze erg goed mee komen met het niveau van jeugd 2E in de bovenbouw. Lara eindigde op een 1e plaats, Julia op een 3e plaats, Juliette op plaats 4 en Luna op een mooie 5e plaats.

De vierde divisie bovenbouw heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan de eerste Tuco. Ze hebben het allemaal heel goed gedaan. Madeleine Mocnik heeft een gouden medaille gewonnen met 43.30 punten. Dianne Hamersma heeft een zilveren medaille gewonnen met 42.90 punten. En Lynn van Vliet is als 5e geëindigd met 39.50 punten. Ook de senioren hebben hun best gedaan, Padme Broekmans heeft de 4e plaats gedaan en Florien Nuijttens heeft de 6e plaats gedaan. Noa Schuchhard is goed begonnen maar is halverwege uitgevallen, na een vervelende val tijdens het inturnen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date