Categorieën

Service

Pepijn Nierop wint stoppunttoernooi

Pepijn Nierop wint stoppunttoernooi
Sport

Pepijn Nierop wint stoppunttoernooi

  • Redactie
  • 03-11-2014
  • Sport
Pepijn Nierop wint stoppunttoernooi

SCHERMEN - Het Stoppunttoernooi van Schermvereniging Trefpunt wordt eenmaal per jaar georganiseerd ter ere van de ereleden Hans (†) en Susan Stoppelenburg. De jeugd schermde, in twee groepen op basis van leeftijd, op elektrisch floret. Erik Posno wist zijn vorig jaar behaalde derde plaats te consolideren. En zoals de laatste tijd steeds het geval is: Jules Gloudemans en Jesse Slaats waren aan elkaar gewaagd. In 2012 werd Jules eerste en Jesse derde; in 2013 wisselden ze van plaats en dat deden ze nu ook weer: Jesse werd met één gewonnen partij minder tweede en Jules werd ongeslagen winnaar van de Stoppunttrofee in zijn categorie. 

Bij de wat oudere jeugd was het echt heel spannend wie uiteindelijk de wisselbeker mee naar huis zou mogen nemen. In deze categorie mochten ook de eerste twee van de jongere klasse meedoen. En ze vochten als leeuwen om zich tegenover het grotere ‘geweld’ te kunnen handhaven. De uitslagen lagen vaak dicht bij elkaar. Jamie Tirion, al drie jaar op rij eerste, moest er derhalve hard voor werken om zijn plaats te behouden. Maar het lukte hem ook dit keer opnieuw. Hij werd daardoor eerste, gevolgd door Glenn Duivenvoorden (tweede) en, verrassend, Jesse Slaats (derde) doordat hij in dit geval Jules Gloudemans wist te verslaan. 

Bij de senioren werd op sabel en degen geschermd. Op degen kon Mikkel Suijker (tweede) zijn eerste plaats van de laatste twee jaar niet handhaven. Hij moest Pepijn Nierop (eerste) voor laten gaan. Charissa Overgoor wist goed gebruik te maken van haar linkshandigheid, een voordeel bij schermen. Ze werd verrassend derde. Bij het wapen sabel werd de zeer ervaren en nog steeds zeer snelle Ton van Tricht eerste. Ronald Overgoor, vorig jaar derde, legde beslag op de tweede plaats en Fred Tirion, vorig jaar en het jaar ervoor tweede, moest een plaatsje inleveren en werd derde. 

Traditiegetrouw wordt er voor de gehele seniorengroep slechts één wisselbeker ter beschikking gesteld. Dit betekende dat de beide finalisten nog tegen elkaar moesten strijden: één wedstrijd op sabel en één op degen. Op sabel versloeg Ton van Tricht Pepijn Nierop met 10 tegen 7. In de wedstrijd op degen draaiden de rollen om; Pepijn versloeg Ton met 10 tegen 6 en werd daarmee net als vorig jaar winnaar van de Stoppunttrofee. 

Stoppunttrofeehouders 2014 werden dus: Jules Gloudemans, Jamie Tirion en Pepijn Nierop.