Oranje doet weer mee op het aankomende WK voetbal

10-08-2022 Sport Redactie

Vlak voor de start van het nieuwe voetbalseizoen lijkt een vreemd moment om het over het WK te hebben. Maar niets is minder waar, dit jaar komt het wereldkampioenschap namelijk veel eerder in het seizoen dan het geval was bij voorgaande edities. Hoe zit dit ook al weer?

Een winters WK

Het WK 2022 in Qatar is de eerste keer dat dit toernooi in de wintermaanden gespeeld wordt, de openingswedstrijd (Nederland - Senegal) vindt namelijk plaats op 21 november, en de finale wordt vlak voor kerst op 18 december gespeeld. Dit betekent echter niet dat de spelers in de vrieskou zullen spelen, het tegenovergestelde zelfs, het warme weer in Qatar is namelijk de oorzaak dat het toernooi in de winter wordt afgewerkt.

Het zal voor de doorgewinterde voetbalfans wellicht wennen zijn om in de decembermaand een WK te volgen, maar de veelbelovende affiches en het sterke deelnemersveld doen vermoeden dat het een ouderwets spannend toernooi zal worden. Bovendien is Oranje in tegenstelling tot de vorige editie ditmaal wel van de partij, wat dit toernooi voor de Nederlandse kijker een stuk spannender maakt.

Wat zeggen de bookmakers?

Bovendien wordt het Nederlands elftal afgaande op de wk voorspelling van www.soswedden.nl door de bookmakers gerekend tot  outsider voor het winnen van de titel, en gezien als een ploeg die in elk geval de poulefase zou moeten kunnen overleven. Ze volgen wel op grote afstand van topfavorieten als Brazilië, Frankrijk en Engeland, maar gelukkig weten sportliefhebbers dat een favorietenrol nog geen garantie is voor succes. Bovendien heeft Oranje Louis van Gaal een bondscoach die weet wat winnen is, dus als hij die mentaliteit op zijn spelersgroep over weet te brengen dan kan het zomaar een mooi toernooi worden in Qatar.'Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date