Nog niet sporten in Schiedam, maar wel in Vlaardingen

28-04-2020 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Schiedam is nog niet klaar voor sporten door jongeren, waar Vlaardingen ervoor kiest dit wel toe te staan. Dat blijkt uit een bericht van de gemeente Schiedam van vandaag. Op 21 april maakte het kabinet bekend dat georganiseerde buitensportactiviteiten voor jeugd tot en met achttien jaar weer zijn toegestaan. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond stelt echter nog niet klaar te zijn met de daartoe benodigde noodverordening, aldus de gemeente Schiedam.

"Dat betekent voor nu dat alle georganiseerde buitensportactiviteiten voor jeugd tot en met achttien jaar per 29 april nog niet zijn toegestaan", aldus de gemeente Schiedam. "Dit geldt zowel voor sporten op sportparken (bij sportverenigingen) als georganiseerd sporten in de openbare ruimte." De gemeente voegt daaraan toe de sportaanbieders op de hoogte te stellen zodra bekend is wanneer, én onder welke voorwaarden, buitensportactiviteiten voor jongeren tot en met  achttien jaar wel zijn toegestaan.

In Vlaardingen lijkt er een ander spoor gevolgd te worden en staan verschillende verenigingen al in de startblokken om morgen, op 29 april, te gaan trainen met de jeugd. Zo had het bestuur van atletiekvereniging AV Fortuna afgelopen weekend contact met de gemeente Vlaardingen. ,,De gemeente Vlaardingen zegt dat zij zich aansluiten bij de maatregelen van de overheid en RIVM’’, aldus een woordvoerder van AV Fortuna. ,,De gemeente Schiedam heeft op haar beurt ervoor gekozen om niet te sporten. Voor ons gaan dus de trainingen wel gewoon door.’’  Hetzelfde geldt voor judovereniging Kai, waarvan de leerlingen normaal gesproken binnen de muren van Polderpoort trainen. ,,Judovereniging Kai heeft in samenwerking met de Sportcentrum Polderpoort ervoor gekozen om op de tennisbanen een judomat te plaatsen. De tennisbanen zijn voorlopig niet in gebruik en daarom worden zij tijdelijk verbouwd tot en heuse buiten-dojo. De judomatten zullen worden overdekt met een dekzeil zodat weersomstandigheden geen invloed hebben op de lessen. Per les kunnen 16 kinderen van 4 t/m 12 jaar komen judoën. Ouders mogen daar helaas niet bij zijn.’’

Een woordvoerder van de gemeente Vlaardingen bevestigde vanavond nog dat er in Vlaardingen voor gekozen wordt de lijn te volgen die in de laatste persconferentie van premier Mark Rutte door de regering in samenwerking met het RIVM is vastgesteld. Sporten voor de jeugd is toegestaan tot 18 jaar, met de daarbij geldende regels. Daarbij wordt er van 12 tot 18 jaar nog wel de afstand van 1,5 meter tussen de sporters in acht genomen. Tot 12 jaar geldt die beperking weer niet. Wethouder Bart Bikkers die Sport in zijn portefeuille heeft verklaarde tenslotte: Als het aan deze wethouder sport ligt gaan we zo snel als mogelijk onze Vlaardingse kinderen veilig laten bewegen! Dat wordt dus morgen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date