Nieuwe toekomst voor Kulk, VRB en ZVVS

27-08-2015 Sport Redactie

Vertegenwoordigers van de Kulk, ZVVS en VRB zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

VLAARDINGEN – Terwijl een enorme bui donderdagavond de straten van Vlaardingen blank zette, tekenden in De Kulk drie partijen een nieuwe gebruikersovereenkomst voor het gebruik van het zwembad. De aanleiding daarvoor is eenvoudig te raden. Het is bekend dat het zwembad het de komende jaren met aanzienlijk minder subsidie moet doen. Onderdeel van de maatregelen is een andere invulling van de tijden en de manier waarop de Vlaardingse Reddingsbrigade (VRB) en Zwemvereniging Vlaardingen Schiedam (ZVVS) van De Kulk gebruikmaken. 

Het overleg tussen de drie partijen was zonder meer constructief. De wil om er samen uit te komen was groot. De twee verenigingen nemen vanaf nu de verantwoording op zich om op verenigingsavonden een deel van het zwembad schoon te maken. Ook het toezicht en het afsluiten van het gebouw aan het einde van de verenigingsavond nemen zij op zich. 

Maar daar krijgen zij ook iets voor terug. Waar in het verleden de tijden waarop VRB en ZVVS van de Kulk gebruik konden maken erg versnipperd waren – een uurtje hier, een uurtje daar -, is dat nu veel minder het geval. Er wordt gewerkt met aaneengesloten tijden zodat bijvoorbeeld de Reddingsbrigade de gehele woensdagavond gebruik maakt van het wedstrijdbad. Daardoor wordt die avond voor hen veel meer dan in het verleden een echte verenigingsavond wat extra aantrekkingskracht heeft voor de leden. Dat voordeel geldt ook voor ZVVS. 

Zo lijken alle partijen wel iets bij de overeenkomst te winnen, met overtuiging werd dan ook op de ondertekening van de overeenkomsten geproost.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date