Nick Buuron stopt bij CION

20-05-2020 Sport Redactie

VOETBAL - Nick Buuron stopt ermee; de abrupte stop vanwege de Corona-uitbraak betekent het einde van zijn voetbalcarrière.

Ergens hadden ze bij CION nog wel de hoop dat de inmiddels 37-jarige spits er nog een jaar aan vast zou plakken. De nasmaak van het afgelopen seizoen is immers geen lekkere. "Iedereen, en ook Buuron zelf, zag hem als aanvoerder de niet te missen schaal (veertien punten voorsprong, red.) denkbeeldig al in de lucht steken", aldus de aankondiging van de club. "Een mooier afscheid had hij zich niet kunnen wensen."

De technische staf is nog steeds lyrisch over Buuron: “Ondanks zijn leeftijd is hij fit en nog flink van waarde als speler, aanvoerder en doelpuntenmaker. In de wedstrijden maar ook op de training en met loopoefeningen gaat hij ook gewoon nog voorop in de strijd.”

Maar het loopt anders. “Het gaat niet meer, mijn voeten doen erg veel pijn door een vergroeiing in beide grote tenen", aldus Buuron zelf. "Zeker in de winter is dit geen pretje. Hier moet ik aan geholpen worden en tegen die tijd dat ik weer hersteld ben kan het wel gebeurden dat ik in een vriendenteam ga spelen, al ben ik daar misschien wel iets te fanatiek voor.” 

Buuron kwam als jonge speler begin deze eeuw het complex aan de Marathonweg oplopen en speelde in die tijd oneer andere met CION-prominentena als Zec Baltaci, John van Sponsen, Michel Verschoor en Arjan Philip. Hij was met zijn sterke spel en goals direct een aanwinst voor CION. Buuron omarmde CION en CION omarmde Nick Buuron, aldus de club in de aankondiging van het afscheid.

Niet alleen als speler was hij de afgelopen twee decennia te bewonderen bij CION. Ook als scheidsrechter, barman en laatst nog als elektricien in het clubgebouw, droeg hij als vrijwilliger zijn steentje bij aan de vereniging. "Zelfs in de tijd dat hij uitstapjes had naar HSC en VDL was hij geregeld als supporter langs de lijn te vinden en de beroemde en beruchte feestavonden sloeg hij natuurlijk ook niet over." Die 'uitstapjes' zijn hem vergeven, aldus de club.

Belangrijk moment voor Buuron persoonlijk was de ontmoeting met zijn Saskia Lamot, toen speelster van het damesteam.

Buuron gaat de geschiedenisboeken in als eerste aanvoerder die kampioen geworden is in de KNVB en ook met trots die schaal omhoog kon houden (zie de foto). Dit jaar mag het niet zo zijn, maar Buuron en CION kunnen terugkijken op een hele mooie periode met veel goals en heel veel hoogtepunten - en een paar duidelijk mindere momenten. Voor zijn opvolger gaat het een zware dobber worden hem snel te doen vergeten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date