Nederlands kampioenschap Kata in Polderpoort

12-03-2016 Sport Redactie

JUDO - In sportcentrum Polderpoort aan de Watersportweg 11 wordt zondag het NK Kata gehouden. Zo'n 41 koppels gaan de strijd met elkaar aan om het eremetaal. Een Kata is een individuele stijloefening met een reeks vastgelegde bewegingen, uitgevoerd tegen 4 tot 8 denkbeeldige tegenstanders, die uit verschillende richtingen aanvallen. Het is een gedetailleerde reeks vooraf vastgestelde stoot-, trap- en afweertechnieken in zelfverdediging, die kan bestaan uit tientallen zeer uiteenlopende bewegingen en technieken. De gehele Kata duurt gewoonlijk, afhankelijk van welke men uitvoert, zo'n 1 à 2 minuten.

Vlaardingen wordt vertegenwoordigd door debutante Annemarie Leemans van Judovereniging Kai. Samen met Nicole Laurijssens van sportschool Richard de Bijl Gross gaat ze de uitdaging aan in het Nage no Kata (vorm van het werpen). Annemarie en Nicole hebben zich in korte tijd enorm ingezet en zich met veel discipline en trainingsuren naar een hoog niveau weten te werken. Tevens zullen de huidige Europees kampioenen (Kime no Kata en judoshow) aanwezig zijn op het toernooi.

Het publiek kan dus kijken naar Kata op hoog niveau. Het toernooi begint om 9.30 uur, om 15.15 uur is er een mooie judo show te zien en rond 15.45 uur zullen de winnaars bekend gemaakt worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date