Mooie resultaten voor Leonidas-Dovido

19-12-2017 Sport Redactie

TURNEN - Op 16 december werd in Naaldwijk de tweede turncompetitie van het seizoen georganiseerd. Ditmaal voor de meisjes 4e divisie en lager. Er was hard getraind en de turnsters hadden er zin in. Leonidas-Dovido had voor deze wedstrijden ingeschreven met 23 turnsters. 

De eerste ronde begon meteen succesvol. Cézanne Gelderblom en Aimée Verkiel lieten zien al de nodige wedstijdervaring te hebben en daarmee hun zenuwen goed onder controle te houden met als resultaat een bronzen medaille voor de vierde plek voor Cézanne en een bronzen medaille voor de zesde plek voor Aimée in de enorm grote categorie jeugd 1 D2. Marleen vd Boogerd liet zien weer beter te zijn geworden in haar tweede selectieseizoen maar viel net buiten de prijzen. 

In de tweede ronde was het de beurt aan Evi vd Berg, Pascalle Koopman en Lotte Speelman. Voor Pascalle was het haar eerste echte wedstrijd bij de selectie en dat is extra spannend. Ze liet zien hoe ver ze nu is met haar oefeningen en de volgende keer komt het zeker helemaal goed. Evi turnde de sterren van de hemel op balk en scoorde daarmee een plekje in de middenmoot in dezelfde categorie: Jeugd 1 D2. Lotte scoorde in de moeilijkere categorie Jeugd 1 D1 de allerhoogste score op vloer en overwon haar angst voor de Pegasus. Helaas ging het op haar lievelingstoestel balk niet zoals gewild en eindigde ze op een knappe zesde plek net buiten het podium.  

In de andere baan was het de beurt aan de turnsters die een jaar ouder zijn. Zij mochten vandaag voor het eerst hun eigen oefeningen laten zien buiten de vereniging na jaren keuzeoefenstof. Lydia de Jonge had wat pech maar liet zien goed op weg te zijn. Gini Leidelmeier turnde een prachtige balk en Dianne Hamersma miste op een haar na het podium en werd vierde in de vierde divisie. Elana de Wit turnde een brugoefening met een prachtige salto in de vijfde divisie en eindigde keurig in de middenmoot met ook nog eens een prima sprong over de pegasus.  

In de derde ronde was het de beurt aan de jarige Hannah Schoonderwoerd, Fleur van Fessem en Rozemarijn Vroom. Hannah haalde het podium niet maar genoot zichtbaar van haar wedstrijd zo op haar verjaardag, waarvoor ze na afloop door de hele zaal werd toegezongen. Fleur en Rozemarijn lieten zien wat ze konden en werden ieder in hun eigen categorie knap rayonkampioen! 

Tot slot was het de beurt aan de pupillen D1. Julieta Heiboer is door een vervelende armbreuk in de zomervakantie wat later gestart met trainen en haalde haar doel -alle toestellen turnen en oefeningen onthouden- ruimschoots. Jasmijn Tetteroo is al wat verder qua programma maar komt ook een niveau hoger uit dan vorig seizoen. Ze liet een hoop nieuwe dingen zien, en die lukten allemaal. Amy de Krieger draaide een prachtige wedstrijd tot balk waar ze ineens van de zenuwen haar oefening van vorig seizoen turnde in plaats van die van dit seizoen. Gelukkig lijken die oefeningen heel erg op elkaar en turnde ze zo superstrak dat de aftrek mee viel en tot onze grote verrassing werd ze alsnog rayonkampioen! De een jaar oudere Jaylinn ’t Hart vond balk wat spannend maar loste het goed op. Met een prima dubbel flikflak op vloer eindigde zij op een vierde plaats, goed voor brons in een grote categorie. En dat terwijl zij nog een streksalto op sprong en een zolendraai op brug in petto heeft voor hogere uitgangswaarden. Marit Udo turnde prachtig op vloer maar had op de andere toestellen haar dag niet helemaal en moest drie vallen meenemen. Ze turnde wel netjes en beheerst en werd tot iedere grote verrassing alsnog tweede. Sila Schenkenberg was als enige van het drietal foutloos en liet nog eens ontzettend veel progressie zien. Nadat Jaylinn brons kreeg en Marit zilver kon dat maar één ding betekenen: Sila moest wel de laatste rayonkampioen geworden zijn voor Leonidas-Dovido.  

Bij de heren turnde recreatie turner Thijmen Cornelissen, zich ook naar de eerste plaats. Thymen traint bij de selectie van NTO Maasland en turnt bij Leonidas-Dovido in de recreatiegroep. Zijn overwinning maakte het feestje compleet met acht rayonkampioenen, drie zilveren en vijf bronzen medailles én een heleboel turnsters die het podium op (minder dan) een haar na misten is de vereniging zeker trots op haar turnsters die bij de besten van het rayon horen. 
 

Hellevoetsluis


Ook in Hellevoetsluis werd het afgelopen weekend geturnd. Leonidas-Dovido was hier met 13 turnsters aanwezig bij de regiowedstrijden van het district Zuid Holland. Pupillen 1 Laurence vd Plaat en Isis Scholte lieten zien alweer een stukje beter te zijn geworden nadat ze een niveau omhoog zijn gegaan, vooral op brug en sprong haalden zij nette, hoge scores. Meinke Pons turnde zich met mooie oefeningen naar een derde plaats. 

Zondag was het eerst de beurt aan Evy vd Sar, wiens brug duidelijk verbeterd was ten opzichte van vorige wedstrijd. De jury beloonde deze wedstrijd haar ruimere uitvoering dit keer wel met de gehoopte uitgangswaarden. Jeugd turnsters Lara Ouhlous, Julia Oorthuis, Juliette Nuijttens en Luna Ruijs waren niet helemaal scherp op balk. Op sprong liet Lara wel de moeilijkste sprong van het veld zien! Julia kan deze sprong inmiddels ook bijna landen en Luna is ook goed op weg naar een moeilijkere sprong. De potentie is er zeker bij deze turnsters, maar vandaag kwam het er even niet uit. Er is nog een volgende wedstrijd, dus daarvoor gaat hard getraind worden! 

In de laatste ronde was het de beurt aan Mira Beckers, Florien Nuijttens en Padmé Broekmans. Na mooie oefeningen en persoonlijke doelen te hebben gehaald ook hier goede resultaten. Een 10e plek voor Mira en een 15e plek voor Padmé.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date