Mooie resultaten turnsters VG Dynamiek

17-02-2020 Sport Noa Schuchhard

TURNEN - Op de tweede serie kwalificatiewedstrijden van de Regio Zuid Holland Zuid dit weekend in Amsterdam hebben bijna alle turnsters van het Vlaardingse Dynamiek zichzelf verbeterd ten opzichte van de eerste kwalificatie in December!

Zaterdag lieten de turnsters uit de jeugd, Evy van der Sar en Ebony Bosveld, al hele mooie oefeningen zien ondanks dat beide meiden niet helemaal fit aan deze wedstrijd startten.

Zondag kwamen alle 9 junior turnsters aan de start. Gelukkig konden ook Floor van Riet en Sydney van der Burg nu eindelijk in actie komen na hele vervelende blessures en een lange hersteltijd. Ivory Bosveld kon alleen brug en balk turnen maar liet een hele nette brugoefening met wipper zien! Juliette Nuijttens had het hoogste cijfer op balk 10.850 en Floor van Riet het 4de cijfer op balk met 10.250.

Hierna kwamen, verdeeld over twee banen de overige junioren aan de start. Sydney van der Burg turnde hier een superscore op brug, het 2de cijfer op dit toestel met 11.000 punten.  Resa van Berge verbeterde haar cijfer met 2 volle punten ten opzichte van de eerste kwalificatie in December. Resa scoorde daarna het 3de cijfer op balk met een 10.450. Meinke Pons liet een mooie score op vloer zien van 11.100 maar was zelf vooral heel gelukkig met sprong. In de andere baan turnden Marit van der Velden, Luna Ruijs en Lara Ouhlous. Luna turnde veel beter dan de vorige wedstrijd en ook Marit verbeterde haar meerkamp resultaat. Lara steeg boven zichzelf uit, en wat een schitterende wedstrijd turnde zij; nagenoeg foutloos en Lara pakte met een totaal van 43.983 de 3de plaats en de bronzen medaille mee naar Vlaardingen.

Doorstroming naar de districts- en landelijke halve finale en hopelijk nog wat toestelfinales voor een aantal turnsters moet er zeker wel inzitten. Ze werken allemaal ontzettend hard, en sommige hebben geen gelukkige start van het seizoen gehad maar ze hebben vandaag heel mooi turnen laten zien.

Naast de jeugd en junioren was het op zondagochtend ook de beurt aan de pupillen. Robin Kester, Livia Berveling en Fillijne Kal lieten zien wat ze de afgelopen periode hebben geleerd. Voor Filijne leverde dit een mooie 7e plaats op in het eind klassement.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date