Mooie prestaties turnsters Leonidas

28-03-2017 Sport Redactie

TURNEN - Op zaterdag 25 maart vond het Turn2Win toernooi plaats in sporthal de Staver in Sommelsdijk. Leonidas-Dovido nam deel aan deze wedstrijd met 7 turnsters.

De wedstrijd startte met Sarah Vogel op sprong, met een mooie handstand platval. Op de brug heeft Sarah laten zien hoe sterk ze is en een mooie oefeningen laten zien. De balk was toch wel het spannends, gaan we nu wel of niet de koprol doen. Uiteindelijk zonder koprol maar wel de hoogste score. Al met al was het voor haar een super wedstrijd, waarbij Sarah is geëindigd op de vierde plek. Ook in de andere categorieën turnde de Leonidas-Dovido turnsters erg sterk. Elynn Schuchhard werd vijfde, Jennifer Donker vierde, Fleur van Vessum en Dianthe Plaalvast derde en tot slot werden Celina Evertse en Kimberley Donker eerste in hun categorie.

Op zondag 26 maart kwam de rest van de voorselectie turnsters in actie tijdens de tweede jong talenten wedstrijd in Zoetermeer.

In de tweede ronde startte de mini's Reyshalin Giel en Liz de Krieger op de balk, hierbij lieten ze een hele mooie oefening zien zonder te vallen. Waarop Liz de 2e plaats heeft gepakt! Beide meiden hebben de rest van de onderdelen netjes geturnd. Reyshalin is geëindigd op de 16e plaats en Liz op de 9e plaats.

In de derde ronde was het de beurt aan Zarah Hondema, Livia Berveling en Filijne Kal. De wedstrijd werd gestart op het onderdeel vloer, waar alle meiden de lange oefening en verschillende richtingen toch wel lastig vonden. Op de brug hebben alle drie de meiden laten zien wat netjes turnen is. Filijne is op dit toestel zelfs tweede geworden en Livia vijfde. Ook op de balk hebben de meiden laten zien wat ze konden, Zarah heeft voor het eerst de koprol laten zien en zelfs zonder ervan af te vallen. Uiteindelijk is Zarah op de drieëntwintigste plaats geëindigd, Livia op de veertiende en Filijne op de zesde plaats.

Voor de finale heeft Liz de Krieger zich als dertiende geplaatst en Filijne Kal als negende. De rest viel er jammer genoeg net buiten om hieraan deel te mogen nemen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date