Mooie prestaties turnsters Leonidas Dovido

30-01-2017 Sport Redactie

TURNEN - In het weekend van 28 en 29 januari werden weer de districtswedstrijden Turnen Dames in Hellevoetsluis georganiseerd. Op zaterdag mochten de Pupil 2 N3 turnsters Lara Ouhlous en Luna Ruijs het spits afbijten voor Leonidas-Dovido. Beide moesten starten op de balk waarop ze knap zijn blijven staan. Na een mooie vloeroefening waar ruime verbetering in houding was te zien, ging de sprong ook goed. Toen eindelijk het toestel waar de meiden zo zenuwachtig voor waren, maar ook ontzettende zin in hadden, de brug. Beiden hebben na een goede oefening de salto ook alleen uitgevoerd en mogen met trots terugkijken op een goede wedstrijd. Voor Lara resulteerde dit in een 9e plaats en voor Luna in een 12e plaats.

Op zondag in ronde 1 mochten pupil 2 N3 turnsters Julia Oorthuis en Juliette Nuyttens beginnen. Julia heeft op brug een zeer mooie oefening laten zien, helaas nog zonder salto, maar dit was qua cijfer totaal niet te zien. Juliette heeft wel een salto van de brug gedaan en was hier erg zenuwachtig voor. Julia en Juliette zijn beiden knap op de balk blijven staan, waarbij Julia zelfs een 3e cijfer behaalde. Ook op het toestel vloer was Julia goed voor een 3e cijfer. Juliette heeft op het toestel sprong de voor haar hoogste score van alle toestellen behaald een 12,425. Julia is op de 7e plaats geëindigd en Juliette op de 11e plaats.

In de volgende ronde starten de pupillen 1 N3 Evy van der Sar en Marit Udo en in de andere baan de Jeugd N4 Meinke Pons, Nina Zwamborn en Manouck van de Plaat. De meiden hebben hard gewerkt aan de onderdelen, waarvan het de vorige wedstrijd niet zo goed ging. Ook is er hard gewerkt aan nieuwe elementen. Meinke turnde een streksalto van brug en Evy een Arabier flikflak op vloer. Zowel Evy als Marit stonden met de radslag op balk. Dit is dus iets om erg trots op te zijn. In beide banen zijn de meiden zeker in een stijgende lijn met de techniek en de elementen. Er zijn ook wat nieuwe elementen onderweg. Zoals een reus voor Manouck, een losom en ook de zolendraai is in volle gang bij deze meiden. Evy eindigde op de 13e plaats, Marit werd 20e en in de andere baan Meinke 9e, Nina 16e en tot slot Manouck 19e.

Alle turnsters moeten nog een week wachten op de uitslag of zij rondes verder zijn gekomen. Hierbij zijn er twee mogelijkheden: de districtsfinale of de halve finale turnen dames.

Gerelateerd