Monsterzege voor Victoria '04

• Arie Noordhoek
  • 21-04-2019
VOETBAL - Onder warme omstandigheden en op een gort droog grasveld spoelde Victoria’04 de zure nederlaag van vorige week tegen VFC enigszins weg tegen laagvlieger Egelantier Boys. De thuisclub gaf behoorlijk tegenpartij in de eerste helft, maar moest in de tweede helft in het stof bijten.

Beide ploegen maakten er een boeiende wedstrijd van. Egelantier Boys speelde voor wat het waard was. Victoria’04 trachtte met korte combinaties de aanval te voeden. Het spel golfde over en weer. Doelman Cliff Westdijk moest een paar keer vol aan de bak om de nul vast te houden bij gevaarlijke counters van Egelantier Boys. Aan de overzijde kreeg de voorhoede van Victoria’04 enkele goede kansen. Na 25 minuten spelen bereikte een steekbal Glenn de Visser, die de bal op maat bediende aan Nailey Girigorie die van dichtbij moeiteloos de 0-1 binnen tikte. Victoria’04 verzuimde de voorsprong uit te breiden. Michael Blok was dichtbij de tweede treffer, maar zijn keiharde schot trof de paal.

Na de pauze domineerde Victoria’04 vrijwel de gehele tweede helft. Egelantier Boys werd op eigen helft vastgezet. Door doelpunten van Michael Blok en Nailey Girigorie kwam Victoria’04 snel na de hervatting op 0-2 en 0-3. Het moedig spelende Egelantier Boys moest zich neerleggen bij de suprematie van de Vlaardingse tegenstander. Met de regelmaat van de klok werd de score uitgebreid tot 0-6 door treffers van Michael Blok, Denzel Asmus en een door Nailey Girigorie benutte strafschop. In de slotfase verdween de concentratie even bij Victoria’04, waarvan Egelantier Boys profiteerde om de eer te redden en de eindstand te bepalen op 1-6.

Opstelling Victoria’04: Cliff Westdijk, Dilan Ali, Jur de Visser, Nick van Santen, Jordi de Kimpe (60: Vincent van den Bogerd), Calvin Jongejan, Donny van Balen (46: Osman Unnu), Denzel Asmus, Glenn de Visser (70: Lars de Visser), Nailey Girigorie, Michael Blok.