Medailles voor turnsters Leonidas Dovido

07-03-2016 Sport Redactie

Gini Leidelmeijer haalde een mooie derde plaats !

TURNEN - Op zaterdag 5 maart werden in Hellevoetsluis de regiowedstrijden 4e divisie georganiseerd. Als eerste mochten de meiden uit de categorie pupillen 2 de wedstrijd namens Leonidas-Dovido aftrappen.

Lydia de Jonge startte als eerste met haar oefening op de balk. Helaas verliep deze oefening niet helemaal naar wens. Toch heeft Lydia uiteindelijk de knop om weten te zetten, door de balk snel te vergeten en zette daardoor uiteindelijk nog 3 prachtige resultaten neer. Ze heeft onder andere een 3e score op sprong weten neer te zetten waarmee zij is geëindigd op een keurige 17e plaats. De tweede turnster in deze categorie was Dianne Hamersma. Dianne heeft een keurige wedstrijd weten te turnen. Onder andere op brug heeft zij een hele sterke oefening neergezet (4e plaats), maar ook hier is voor de volgende wedstrijd nog winst te behalen. Uiteindelijk is zij geëindigd op de 5e plaats en zij heeft zich hiermee geplaatst voor de finale ! Naast Dianne en Lydia, heeft ook Gini Leidelmeijer haar wedstrijd geturnd. Gini heeft een knappe wedstrijd geturnd, door haar zenuwen goed onder controle te houden. Ze heeft hele mooie strakke oefeningen laten zien en deze zijn dan ook beloond met mooie punten. Gini mocht een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen en ook zij heeft zich geplaatst voor de finale !

In de volgende ronde was het de buurt aan Lotte Speelman. Lotte heeft de laatste tijd in de trainingen laten zien dat zij steeds netter gaat turnen, waardoor zij steeds stabieler wordt. Zo heeft ook zij op brug een mooie vloeiende oefening laten zien, waardoor ook zij op dit toestel is geëindigd op een 6e plaats. Haar wedstrijd is op wat kleine fouten netjes verlopen en heeft een mooie 5e plaats gehaald. De beste 4 turnsters hebben zich geplaatst voor de finale. De komende periode zal het duidelijk worden of zij misschien via een reserveplaats nog mee mag naar Amsterdam.

In de 4e ronde was het de beurt aan Janneke van der Weerd, in niveau Jeugd2 F. Op balk turnde zij een stabiele oefening, iets waar de afgelopen periode hard op is getraind. Na een goede vloeroefening en voor het eerst een arabier flikflak op vloer stond ze na 2 onderdelen op een mooie 4e plaats. Het laatste onderdeel brug was het even afwachten of alles lukte, maar ook dit ging goed ! Janneke eindigde op een mooie 6e plaats en plaatste zich hiermee voor de districtsfinale op 21 mei in Amsterdam.

In de laatste ronde op zaterdag kwam Guusje Verbaarschot in actie in niveau Senior D. Sprong ging erg goed. Bij de brug heeft ze zichzelf overtroffen door nieuwe elementen te turnen die ook lukten. Helaas op balk, die ze altijd zeker turnt, ging het dit keer niet helemaal soepel. Als laatste onderdeel turnde Guusje op vloer. Waar ze een hele mooie oefening liet zien met een hoge D-score. Guusje eindigde na 4 toestellen op een 10e plaats en heeft zich helaas niet geplaatst voor de finale in Amsterdam.
 

Op zondag kwam de volgende groep turnsters van Leonidas-Dovido in actie. Nour Ghazal en Lynn van der Vliet hebben beide ook een mooie wedstrijd laten zien. Zo heeft Nour zichzelf overwonnen door een prima overslag te springen over de kast. Lynn heeft laten zien dat zij erg netjes kan turnen. De meiden hebben het keurige gedaan ! Nour heeft een 14e plaats behaald en Lynn is geëindigd op plaats 20.

In de laatste ronde kwamen in niveau Junior E, Noa Schuchhard, Britt Biesheuvel en Lara Twigt in actie. Aleksandra (Ola) Hoekstra was helaas ziek, en kon hierdoor niet deelnemen aan de wedstrijd. Waar de laatste weken hard op getraind was, was de uitstraling op de toestellen. Dit hebben ze bij het eerste onderdeel balk laten zien. Alle drie hebben ze mooie stabiele oefeningen laten zien. Ook op vloer waren de oefeningen mooi qua uitstraling. Waar bij het inturnen nog wat onzekerheden waren in de elementen, is bij de wedstrijdoefening iedereen blijven staan. Het laatste onderdeel was brug. Britt had de laatste tijd tijdens de training wat problemen met haar kip 1/2 draai, maar turnde tijdens haar wedstrijd een hele strakke oefening en werd over het algemeen 1e op brug. Ook Noa haalde al haar elementen en haalde een mooie score op brug. Lara haar brug was tijdens de trainingen wat onzeker door het missen van wat onderdelen en eisen. Maar heeft zichzelf overtroffen op dit onderdeel. Britt haalde een mooie 2e plaats en eindigde op het podium en stroomt door naar de districtsfinale in Amsterdam. Noa eindigde op de 9e plaats en Lara werd 12e en haalde helaas niet de districtsfinale. Maar hebben zich de afgelopen erg verbeterd en hebben dat op de wedstrijd laten zien.

Alle meiden hebben laten zien dat zij zeker thuishoren in deze categorie. Dianne, Gini, Janneke en Britt zien wij zeker terug op 23 mei in Amsterdam, waar zij de finale mogen turnen van de 4e divisie.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date